Buffon afviser anklager om matchfixing

Den italienske landsholdsmålmand, Gianluigi Buffon, afviser anklagerne om ulovlige væddemål for millioner.

Buffon afviser anklager om matchfixing

Den italienske landsholdsmålmand, Gianluigi Buffon's, advokat afviser torsdag anklager om, at hans klient har indgået ulovlige væddemål.

Anklagerne kommer i kølvandet på en skandale om matchfixing, der rammer italiensk fodbold og flere landsholdsspillere en uge før EM-slutrunden.

Italienske medier skriver, at myndighederne i Torino undersøger 14 personlige checks til en værdi af over 1,5 millioner euro (11 millioner kroner), som anføreren af det italienske landshold har underskrevet og angiveligt brugt på ulovlige væddemål.

De 14 checks skulle være udstedt til ejeren af en spillebutik i Parma.

- Der er ikke det mindste hold i anklagerne om, at pengene skulle være brugt til væddemål, siger Buffons advokat Marco Valerio Corini.

De italienske fodboldlandsholdspillere blev vækket tidligt mandag morgen, da politiet klokken 6.25 dukkede op i deres EM-lejr uden for Firenze.

Det er ifølge det italienske fodboldforbunds regler ulovligt for fodboldspillere at spille på fodboldkampe i Italien.

Ifølge nyhedsbureauet Dpa har Buffons advokat slået fast over for sagens undersøgere, at pengene blev betalt til en person, som Buffon havde tillid til, og at pengene skulle gå til at pleje Buffons investeringer i Parma, hvor han spillede fra 1995 til 2011.

34-årige Buffon passer til dagligt målet i Juventus.

/ritzau/Reuters

Forsiden