Bukh’en bukkede under

For en af deltagerne i de regionale mesterskaber i traktortræk blev det til en træls oplevelse, da gearkassen i den gamle danske traktor opgav ævred

Niels Hansen
Mens alt endnu var fryd og gammen hos Chresten Bach fra Fjerritslev, men få timer efter var det en ellers fin Bukh traktor, som skulle hjem til Hanherred med en ødelagt gearkasse.Foto: Henrik Louis
Mors 16. juli 2017 15:21

MORS: Adskillige hundrede gæster fra det meste af Nordvestjylland var mødt op på Dyrskuepladsen i Nykøbing for at se de regionale mesterskaber i traktortræk arrangeret af Morsø Landbo Ungdom.

En disciplin, der i dag er veletableret og organiseret, så det kun er mekanikken, der kan drille hos deltagerne, som både er folk, som mere er med for at være med end for at vinde.

Og så er der dem, der har en traktor, der nok står i maskinhuset, men som ikke er særlig brugbar i marken.

Blandt dem Chresten Bach fra Fjerritslev, som fandt en gammel traktor af det stadig berømte danske mærke Bukh fra Kalundborg og som han brugte et år på at renovere.

Han deltager sammen med sin søn Steffen Bach, som kører et næsten lige så sjældent mærke, Ursus, men begge er mest med for den sociale del.

Og så er der dem med de heftige "hjemmebyggede" udgaver og motorer, som ikke nødvendigvis har siddet i den originale traktor og så dem, der kommer med en i princippet helt almindelig - dog pæn stor traktor -ø hvor der muligvis er skruet lidt op i dieseltilførslen og justeret på dæktryk og lignende, som godt nok ikke kører hurtigt de 100 meter, men gør det stille og med et rimeligt sejt træk.

Godt hjulpet af hel- eller halvautomatiske gearkasser.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...