EMNER

Bukkejagt indledt med morgenjagt og bukkeparade

Datoen 16. maj er for mange jægere en dag, som juleaften er for børnene. Den dag indledes bukkejagten, og mange tager fri fra arbejde for at komme på skudhold på en buk fra morgenstunden.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jes­per Pal­le­sen, for­mand for Ha­vers­lev Jagt­for­en­ing, bød vel­kom­men til buk­ke­træf­fet, der for tred­je år i træk blev holdt af kom­mu­nens fire jagt­for­en­in­ger. Foto: Claus Søndberg

De fire jagtforeninger i Fjerritslev kommune markerede for tredje år i træk jagtens indledning med bukkeparade ved skytteforeningens klubhus ved Udklitvej. Her mødtes jægerne for at snakke om morgenens oplevelser. I år var lå to bukke smukt indrammet af friskklippede grangrene. Plastikkrus og bitterflaske gik på omgang mellem de godt 20 jægere, inden formand for Haverslev Jagtforening Jesper Pallesen bød velkommen. - Mange har set et dyr og stået i dilemmaet skal/skal ikke. Det er en afvejning, der skal klares på meget kort tid. Jægeren skal være 100 procent sikker, inden der trykkes på aftrækkeren, forklarer Jesper Pallesen. Han beklagede, at jagthornsblæserne var forhindret i at deltage i år. På plads kl. fem Dagens to dygtige jægere var Andreas Christensen, Manstrup, og Peter Christensen. - Jeg var på plads i Manstrup Kær i min hochsitz klokken fem. Det var råkoldt og jeg frøs. Godt jeg havde vanter med, fortæller Andreas Christensen. Han havde også taget termokanden med og var ved at skrue låget af kanden klokken 6.35, da bukken viste sig i skovkanten omkring 50 meter fra hochsitzen. - Jeg lod kande være kande. Riflen kom til kinden, og den store buk med de flotte rødlige sommerhår blev ramt. Andreas Christensen kørte efter det velrettede skud hjem med bukken, der hurtigt skulle brækkes. Derefter skal den hænge i et par dage for at modne kødet. Andreas Christensen har været jæger i 53 år og var virkelig ovenpå efter dagens velrettede skud. - Jeg fik ingen buk sidste år. Nu har jeg brugt den ene patron, der var afsat til jagt i 2006, fortæller han med et smil på læberne. Peter Christensen fik ram på sin buk på jernbanearealet vest for Skræm. - Jeg var på plads ved femtiden og kom til skud en halv time senere. Jeg skød kun til den ene buk, selv om jeg så ni. Peter Christensens buk var fortsat i sin grå vinterpels, da den faldt for et velrettet skud. Vandt en skydevogn De fire jagtforeninger havde udsat præmier til de jægere, der nedlagde en buk på jagtens første dag. Præmien var lån af skydevognen en halv dag. - Skydevognen er en trailer med en lerduekaster. Vognen ejes af de fire jagtforeninger i fællesskab og er delvis finansieret med midler fra Tuborg Fonden. De fire jagtforeninger, Fjerritslev, Haverslev, Klim og Kettrup, har tilsammen ca. 200 medlemmer. Fjerritslev Jagtforening er med 80 medlemmer den største. Bukkejagten fortsætter til 15. juli.