Bukkejagt på Langeland gik galt: Jæger skød bil

Politiet leder efter en cirka 50-årig mand efter episode, hvor projektil fra jagtriffel ramte bil på Langeland

En 36-årig mand fik sig formentligt noget af en forskrækkelse, da han var ude at køre i sin bil på Lohalsvej på Langeland lørdag aften kort før klokken 22.

Et projektil fra en jagtriffel blev skudt gennem bilens rude hos den 36-årige, som meget forskrækket måtte køre ind til siden, oplyser Fyns Politi.

- Kuglen gik igennem sideruden cirka 30 centimeter foran manden og landede i instrumentbrættet, oplyser politiet i en pressemeddelelse:

- Kort efter kom en jæger frem til bilen og spurgte, om der var sket noget. Da det blev konstateret, at det var der, forsvandt jægeren hurtigt igen, lyder det fra Fyns Politi, som har efterlyst den pågældende jæger.

Det drejer sig om en dansk mand på cirka 50 år, som lørdag aften var iført grønt tøj og gummistøvler.

- Der må gå en mand rundt med meget dårlig samvittighed, som har mulighed for at få lettet sit hjerte, siger politikommissær Kenneth Taanquist om den efterlyste jæger, som afhængigt af omstændighederne risikerer en bøde og konfiskation af våbnet og byttet.

Ifølge Fyns Politi var manden sandsynligvis på bukkejagt og har affyret sit våben uden et ordentligt kuglefang - det vil sige noget i landskabet, der kan fange kuglen, hvis man ikke rammer byttet.

- Man skal sikre sig, at der for eksempel er en bakke eller nogle store træer i landskabet, der kan fange kuglen. Hvis man bare skyder ud i det blå, kan kuglen ryge flere kilometer væk.

- Det står helt tydeligt i jagtloven, at man skal sikre et ordentligt kuglefang, siger Kenneth Taanquist.

I særligt alvorlige tilfælde sigtes efter straffeloven med en strafferamme på op til otte års fængsel, oplyser politiet.

Årets bukkejagt gik ind lørdag den 16. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.