Udland

Bulgariens regering overlever stormløb

Blodig terror, kriminalitet og korruption var ikke nok til at vælte Bulgariens regering.

Bulgariens regering overlever stormløb

Bulgariens centrumhøjre-regering har atter overlevet en mistillidsafstemning i parlamentet i Sofia.

Da stemmerne var talt op efter afstemningen torsdag formiddag i parlamentet i den bulgarske hovedstad, havde 136 parlamentarikere stemt mod mistillidsafstemningen, 72 havde stemt for.

Det var fjerde gang, at regeringen under ledelse af premierminister Bojko Borisov overlevede sådan en afstemning i de tre år, regeringen har været ved magten.

Den venstreorienterede opposition fremsatte forslaget om mistillid, efter at EU meddelte, at det forlænger sin overvågning af Bulgariens juridiske system og arbejdet med at slå ned på organiseret kriminalitet.

Ydermere siger den socialistiske opposition, at terrorangrebet i sidste uge, da fem israelske turister blev dræbt ved et attentat på en bus i feriestedet Burgas ved Sortehavet, også er bevis på, at regeringen er svag på det sikkerhedsmæssige område.

EU's beslutning vil, siger oppositionen, blokere yderligere for Bulgariens bestræbelser på at komme med i Schengen-samarbejdet om pasfrihed.

Det er også noteret, at myndighederne i Bulgarien, som plages af organiseret kriminalitet, ikke har opklaret flertallet af de omkring 150 lejemord, der er begået i landet i de seneste 10 år.

Korruption er også et stort problem i landet, men der er ikke fængslet en eneste embedsmand i forbindelse med korruptionssager.

Meningsmålinger viser, at premierminister Borisovs parti, GERB, stadig er landets mest populære.

Den manglende succes i arbejdet med at bekæmpe organiseret kriminalitet samt økonomiske sparepakker har dog luget ud i en del af partiets folkelige opbakning.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.