Bundhold sender Everton ud af FA Cuppen

Everton led lørdag et overraskende 0-3-nederlag på hjemmebane til Wigan i FA Cuppens kvartfinale

Maynor Figueroa jubler efter at have bragt Wigan i front mod Everton.Foto: Scanpix

Maynor Figueroa jubler efter at have bragt Wigan i front mod Everton.Foto: Scanpix

LIVERPOOL:Everton var storfavorit i FA Cup-kvartfinalen hjemme mod Wigan, men det var udeholdet, som vandt 3-0 og gik videre til semifinalerne.

Og det var en af de velkendte pokaloverraskelser i engelsk fodbold. Wigan er med i bundkampen og skal kæmpe for at overleve i den bedste engelske række i resten af denne sæson.

Everton er placeret på en flot sjetteplads i Premier League, og holdet er fortsat med i kampen om de europæiske placeringer. Den forskel var dog slet ikke til at få øje på lørdag eftermiddag.

På tre minutter i første halvleg scorede Wigan tre lynmål. Forsvarsspilleren Maynor Figueroa fra Honduras headede Wigan på 1-0 ved et hjørnespark efter en halv time.

I det. 32. og 33. minut afgjorde 21-årige Callum McManaman og Jordi Gomez reelt pokalkampen med en scoring hver.

Især 3-0-målet fra Gomez var seværdigt, da den spanske midtbanespiller med et fladt skruet spark fangede den forstenede Everton-keeper Ján Mucha på det forkerte ben.

Man kunne kort efter Wigans tredje scoring se adskillige utilfredse Everton-fans forlade hjemmebanen Goodison Park i dyb skuffelse. Fra kampens start var der i alt 35.068 tilskuere.

Fra anden halvlegs begyndelse forsøgte Everton-manager David Moyes sig med en offensiv indskiftning af angriberen Victor Anichebe i stedet for den defensivt orienterede Phil Neville.

Everton forsøgte at presse på for at få en reducering, der kunne skabe bare en anelse spænding i kampen, men Wigan stod stærkt i et kompakt forsvar i de sidste 45 minutter.

I en af de øvrige FA Cup-kvartfinaler i denne weekend mødes Manchester United og Chelsea på Old Trafford i Manchester. Det opgør spilles søndag klokken 17.30./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.