Bundholdet brød AaB’s sejrsstime

Esbjerg slog til på to omstillinger og vandt overraskende 2-0 i Aalborg

Esbjerg-forsvaret havde godt fat i AaB’s angribere. Her bliver Jeppe Curth håndfast bremset. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Esbjerg-forsvaret havde godt fat i AaB’s angribere. Her bliver Jeppe Curth håndfast bremset. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:AaB’s eventyrlige sejrsstime i Superligaen i fodbold blev mandag effektivt stoppet af bundholdet Esbjerg, der overraskende vandt 2-0 på Nordjyske Arena foran 8.296 tilskuere.

Efter fem sejre på stribe med en samlet målscore på 19-1 oplevede AaB et brat antiklimaks, der skyldtes en kombination af egne mangler og klogt spil af Esbjerg, der havde kampens to afgørende skikkelser i målmanden Lukas Hradecky og den dobbelte målscorer Martin Braithwaite.

For lavt tempo

AaB måtte for første gang i denne sæson se bort fra anfører Thomas Augustinussen, der sad ude med en skade og som ventet blev afløst af Patrick Kristensen.

Første halvleg blev en tam affære, hvor AaB både manglede tempo og kreativitet i forhold til de foregående kampe, samtidig med at Esbjerg forsvarede sig klogt og kompakt med mange folk bag bolden.
AaB havde stor spillemæssig overvægt uden at komme til de helt åbne chancer, og Kasper Kusk var nærmest scoring med et skud lige over mål, mens gæsterne ikke truede AaB-keeper Nicolai Larsens bur en eneste gang.
Kort efter pausen viste Esbjerg i et par situationer tænder offensivt, og AaB-stopperen Kenneth Emil Petersen ramte bolden med hånden på et indlæg fra Martin Braithwaite, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen vurderede det som uforsætligt.

Hurtige omstillinger

Intensiteten steg nu mærkbart, og i det 55. minut fik Niclas Helenius en kæmpechance for at åbne scoringen, men AaB-angriberen headede en anelse forbi stolpen efter glimrende oplæg af Jakob Ahlmann.

I stedet slog Esbjerg til på en hurtig omstilling fem minutter senere, hvor Martin Braithwaite flot udnyttede en stikning fra Jakob Ankersen med et tørt skud i det nærmeste målhjørne.
AaB forsøgte ihærdigt at svare igen, og tilskuerne var næsten allerede begyndt at juble over en udligning i det 65. minut, da Jeppe Curth headede et indlæg fra Mathias Wichmann mod målhjørnet, men Esbjerg-keeper Lukas Hradecky reddede fornemt.
AaB pressede videre, men blottede sig igen bagude, og så kunne Martin Braithwaite løbe igennem i det 77. minut og elegant udplacere Nicolai Larsen til 0-2.
AaB’s næste tre kampe foregår alle på udebane - søndag 29. september i Silkeborg, onsdag 3. oktober i Brønshøj (pokal) og søndag 7. oktober i Brøndby.
Herefter er der landskamppause, så AaB optræder først på hjemmebane igen lørdag 20. oktober mod Sønderjyske.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.