BUPL: - Fyringsmassakre på pædagoger i Hjørring

Ifølge BUPL svarer antallet af afskedigelser til ca. 20 procent af pædagogerne

Børnetallet falder omkring otte procent i Hjørring Kommune, men der fyres ca. 20 procent af pædagogerne, og det får BUPL til at stille spørgsmålstegn ved fremtiden. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Børnetallet falder omkring otte procent i Hjørring Kommune, men der fyres ca. 20 procent af pædagogerne, og det får BUPL til at stille spørgsmålstegn ved fremtiden. Arkivfoto: Lars Pauli Pressefotograf Lars Pauli

HJØRRING:Beskeden om at der ikke er plads til 73 ansatte på folkeskolerne i Hjørring - heraf 28 pædagoger har fået BUPL Nordjylland til at fare i flint.

Det store antal fyringer kommer meget bag på Flemming Gade, faglig sekretær i BUPL Nordjylland, for der er i følge Flemming Gade i forbindelse med forhandlinger mellem skoleforvaltningen og de faglige organisationer meldt helt andre og væsentlig mindre tal ud fra forvaltningens side.

- Meldingerne fra forvaltningen var, at antallet af afskedigelser blandt pædagogerne ville svare til faldet i børnetallet. Børnetallet falder med små otte procent, men samtidig fyres ca. 20 procent af pædagogerne på skoleområdet, oplyser Flemming Gade.

Utroværdigt og uprofessionelt

- Vi har selvfølgelig meldt forvaltningens tal ud til vores medlemmer. Derfor er det simpelthen utroværdigt og uprofessionelt, at forvaltningen først melder ét tal ud til fagforeningen, og derefter viser det sig, at virkeligheden er en helt anden, siger Flemming Gade.

Det er de enkelte skoleledere, som har fået opgaven med at finde ud af, hvilke medarbejdere, der er overtallige, og som derfor ikke skal være på skolen efter sommerferien.

Der er i alt 152 pædagoger ansat på skole- og fritidsområdet i Hjørring Kommune. De 28 fyringer svarer til, at ca. en femtedel af pædagogerne på skoleområdet er overtallige.

Der fyres 30 lærere eller ca. fire procent - ud af 668 lærere i Hjørring Kommune.

- Da der er tale om masseafskedigelser, er spørgsmålet om forvaltningen har husket, hvordan lovgivningen er i forhold masseafskedigelser? Det vil BUPL Nordjylland selvfølgelig undersøge i de kommende dage, lover Flemming Gade.

Faldende børnetal

Børnetallet falder fra 6425 elever i dette skoleår til 5923 elever i det kommende skoleår.

Det er et fald på omkring otte procent.

Derfor undrer det Flemming Gade, at der skal fyres 20 procent af pædagogerne på skoleområdet.

- Spørgsmålet er, hvem der fremadrettet skal varetage de opgaver, som pædagogerne løser i dag. Det bliver vanskeligt for Hjørring Kommune at indfri deres egen ”Vision og mål for fremtidens folkeskole i Hjørring”. Pædagogernes kompetencer er særdeles vigtige, når det handler om børnenes trivsel i skolen og i fritidsdelen, udtaler Flemming Gade.

- Først lukkede Hjørring Kommune alle skolefritidsordningerne. Nu lukker kommunen også ned for pædagogerne. Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø bliver i den grad sat under pres for de tilbageværende pædagoger i skolen. Det er min absolut største frygt, at vi i perioden efter sommerferien kommer til at få rigtig mange sager med dårligt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på skolerne i Hjørring Kommune. Det er umenneskeligt for den enkelte pædagog og dyrt for kommunen i sygedagpenge, udtaler Flemming Gade fra BUPL Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.