Bus styrtede 100 meter ned i kinesisk flod

I Kina koster færdselsulykker flere menneskeliv end kræft, viser nye undersøgelser.

En bus styrtede lørdag 100 meter ned i en udtørret flod det sydvestlige Kina, hvorved mindst 21 mennesker blev dræbt, skriver nyhedsbureauet Nye Kina.

Tre personer i bussen overlevede ulykken. De blev alle tre kvæstet.

Politiet er ved at efterforske årsagen til ulykken, som skete på en vej, der kun var åben for let trafik. Foreløbige undersøgelser tyder på, at chaufføren brød reglerne og valgte en vej, som var forbeholdt mindre biler.

Dødsulykker i trafikken er et stort prolem i Kina, hvor et stort antal unge dagligt får kørekort, og hvor det nationale vejnet udvides hele tiden.

Færdselsulykker figurerer som den største dødsårsag i Kina, hvor trafikken årligt koster flere menneskeliv end kræft ifølge en undersøgelse, som er offentliggjort i det ansete britiske lægetidsskift The Lancet.

Kina ligger på en 44. plads på en international oversigt over dræbte i trafikken med 22 døde per 100.000 indbyggere.

Ved 426.000 færdselsulykker i de 10 første måneder af 2014 omkom i alt 87.200 mennesker, viser oplysninger fra ministeriet for offentlig sikkerhed.

Men kinesiske og amerikanske forskere påviste i 2011, at antallet af dødsulykker var dobbelt så højt, som det fremgik af de officielle tal.

I juli sidst år blev 43 mennesker dræbt, da en varevogn med brændbare væsker kørte ind i en bus på en motorvej i det centrale Kina.

I august styrtede en bus ned i en dal i Tibet, hvorved 44 blev dræbt og 11 blev kvæstet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.