Udland

Bush til sin lillebror: Stil op til præsidentvalget

Den tidligere guvernør i Florida - Jeb Bush - bør gå efter USA's ultimative topjob, mener storebroren.

Bush til sin lillebror: Stil op til præsidentvalget

Den tidligere amerikanske præsident George W. Bush opfordrer nu sin lillebror til at gå efter præsidentposten ved valget om tre år.

60-årige Jeb Bush har før været guvernør i delstaten Florida, og ifølge storebroren kan han blive en fantastisk kandidat for Republikanerne, der i 2016 skal forsøge at genvinde magten efter otte år med demokratisk dominans i Det Hvide Hus.

- Han får ikke behov for rådgivning fra mig, fordi han ved, hvad det handler om. Men om han vil stille op, er en meget personlig beslutning, siger George W. Bush i et interview med ABC News.

Skulle det lykkes for Jeb Bush at blive partiets præsidentkandidat og vinde valget, så vil Bush-familien have domineret amerikansk politik på en måde, som aldrig er set før. Ud over George W. Bush så har faderen George H.W. Bush også været præsident.

Jeb Bush sagde tidligere på året, at han muligvis kunne være interesseret i at gå efter det magtfulde embede. I et interview med Fox News Sunday i marts var han ikke helt afvisende over for tanken, men han har dog udskudt overvejelserne til tættere på valget, lød det.

George W. Bush, der var nummer 43 i rækken af amerikanske præsidenter, sad på posten fra 2001-2009 og var en af de mest omstridte på posten.

Han havde ikke været præsident i mere end otte måneder, da terrorangrebet den 11. september 2001 ramte New York. Kort efter erklærede Bush krig mod terror og invaderede Afghanistan.

I 2003 stod han bag invasionen af Irak, som fældede Saddam Husseins diktatur.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.