Dronninglund

Busplan tilpasses ældre

Politikere har lyttet til kritik fra ældre borgere

Når bybusserne forsvinder, bliver der stadig tilbud også til ældre borgere. Arkivfoto: Claus Søndberg

Når bybusserne forsvinder, bliver der stadig tilbud også til ældre borgere. Arkivfoto: Claus Søndberg

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:- De løsninger, der findes, når bybusserne nedlægges 24. juni, vil også være tilpasset de ældre borgere. Det forsikrer formand for teknik- og miljøudvalget Karsten Frederiksen (K).

Udvalget har drøftet de løsninger, der er fremlagt af embedsmænd som en udløber af borgermødet forleden.

- Et enigt byråd har besluttet, at der skal spares på den kollektive trafik, og det betyder blandt andet, at bybusserne nedlægges, og at rute 203 (Sterup-bussen) forsvinder. Men vi synes, at der er en række gode alternativer, siger Karsten Frederiksen.

Brønderslev har valgt Hjørring-modellen, hvor de busser, der kører fra oplandet, også tager passagerer op i byen.

Rute 203 erstattes i den pågældende korridor af et øget kørselsomfang på rute 77 og rute 212, ligesom der etableres en ny rute 646 på Sterup-Jerslev-Hallund-ruten. Denne rute skal primært servicere uddannelsessøgende fra Jerslev-Sterup-området mod Aalborg og Hjørring, da den kollektive trafik fremover vil blive bygget op omkring tognettet. I Sterup er der dog mulighed for at komme til og fra Hjørring via Tårs med lokalrute 681 og rute 78, på tidspunkter, som er tilpasset uddannelsesstederne.

De nuværende 13 lokalruter bliver reduceret til 11, idet rute 646 og 647, der betjener Toftegårdsskolen i Jerslev, sammenlægges til en rute 646 og rute 686, der hidtil har tjent Agersted Skole, nedlægges og sammenlægges med rute 646, Asaa-Geraa-Melholt-ruten.

Alle lokalruter er tilpasset de transportberettigede elevers kørselsbehov.

Ruterne er blevet ”strammet op”, idet der i samråd med skoleområdet bliver indført mere direkte ruter med opsamlingssteder, som skolebørnene skal søge til og fra for at kunne komme med bussen.

Trafikplanens omlægning giver en årlig besparelse på 2 mio. kr. på det samlede budget til kollektiv trafik.

- Modsat skal vi bruge 500.000 kr. på at skabe løsninger, hvor specielt bybusserne tidligere har kørt, påpeger Karsten Frederiksen.

Han siger, at kommunen har lovbefæstede opgaver omkring elever, der er transportberettigede.

- Men det betyder ikke, at vi ikke også tænker på de ældre borgere, siger han. Der skal også være en rimelig service for denne aldersgruppe.

Der holdes borgermøde tirsdag 28. juni, hvor planerne præsenteres mere i detaljer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.