Busser sætter farten op på motorvejen

Busserne skal ikke længere tøffe af sted med 80 km i timen

Busser skal have lov til at sætte farten op til 100 kilometer i timen på motorvejen. Arkivfoto

Busser skal have lov til at sætte farten op til 100 kilometer i timen på motorvejen. Arkivfoto

KØBENHAVN:Regeringen vil hæve hastighedsgrænsen for busser fra 80 til 100 kilometer i timen på de danske motorveje.

Dermed skal bussen ikke længere tøffe af sted med 80 kilometer i timen på de danske motorveje.

For fremover skal busser, som opfylder en række særlige betingelser til sikkerhed og indretning, have lov at køre med 100 kilometer i timen, mener justitsminister Morten Bødskov (S) og transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Ønske fra vognmænd

Morten Bødskov har derfor sendt et lovudkast om de såkaldte Tempo 100-busser i høring. Med lovforslaget imødekommer regeringen et ønske fra busvognmændenes brancheforening.

- Vi skal løbende overveje, om vores hastighedsgrænser er tidssvarende. Men det skal selvfølgelig altid være sådan, at hensynet til færdselssikkerheden vægtes højt. Det er det afgørende for mig, siger justitsministeren i en pressemeddelelse.

- I de senere år er det blevet mere sikkert at færdes på de danske veje. Samtidig er busserne blevet mere moderne og langt bedre udstyret, tilføjer han.

Ministrene peger på, at man i Tyskland har indført en tilsvarende ordning, og at det samme gælder de fleste øvrige EU-lande.

Ligestilles med øvrige lande

Transportminister Henrik Dam Kristensen mener derfor, at danske busvognmænd med lovforslaget vil blive stillet lige med busvognmænd i andre EU-lande.

- Jeg lægger stor vægt på, at indførelse af regler om Tempo 100-busser vil kunne være med til at forbedre buspassagerers mobilitet og styrke busselskabers konkurrenceevne i forhold til andre transportformer, lyder det fra transportministeren.

For at en buschauffør kan trykke ekstra hårdt på speederen, skal bussen have en særlig godkendelse. Og det kræver at bussen lever op til særlige krav til blandt andet sikkerhed, indretning og udformning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.