Nibe

Busstoppested ikke godt nok

Kritik af stoppested i Nibe er berettiget, erkender forvaltning

Torvet i Nibe blev renoveret - og nu er stoppestedet for X-bussen skubbet længere ud i Nørregade med af- ogm påstigning i en græsrabat. Arkivfoto: Grete Dahl

Torvet i Nibe blev renoveret - og nu er stoppestedet for X-bussen skubbet længere ud i Nørregade med af- ogm påstigning i en græsrabat. Arkivfoto: Grete Dahl

NIBE:Det kan godt være, at cyklister og buspassagerer er på kollisionskurs i Aalborg, fordi cyklisterne ikke holder tilbage. Men kommunen er også med til at skabe farlige situationer for buspassagererne.

Det mener Nibe-borger Kjeld Overgaard, som har det kritiske blik rettet mod et nyt stoppested i Nibe for X-bus 950. Det ligger på Nørregade ud for J. Petersens Vej.

- Når man stiger ud af bussen, er det lige ud på en stejl skrænt, hvor man risikerer at vælte. Selv er jeg høj og har lange ben, så det går, men for andre kan det være farligt, mener Kjeld Overgaard.

Sådan har det været siden sommer, hvor bustrafikken i Nibe blev omlagt i forbindelse med renovering af torvet, og i den forbindelse har busserne fået ny rute.

I stedet for at køre over torvet, kører busserne ad Hovvej og Anlægsvej. Det har skubbet stoppestedet for X-bussen ud i Nørregade.

Hos Aalborg Kommune erkender Jan Øhlenschlæger, leder af afdelingen for kollektiv trafik, at forholdene ved X-bussens nye stoppested ikke er optimale.

- Det har ikke en tilstrækkelig høj standard, og vi håber på at få penge til at forbedre forholdene. Der skal anlægges en perron i begge sider af vejen, og det koster cirka 100.000 kr., hvis det skal gøres ordentligt. De penge har vi ikke, men vi håber på, at der bliver råd til det inden for de næste år, siger Jan Øhlenschlæger.

Kjeld Overgaard får opbakning til sin kritik fra by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S), som bor i Nibe. I øvrigt i samme ende af byen som Kjeld Overgaard. Rådmanden har også undret sig over forholdene ved det ny stoppested.

- Det kan jeg kun nikke genkendende til. I den ene side stiger man lige ned i en grøft, og på den anden side af vejen er der vådt og bladret. Det må vi kunne gøre noget ved, siger rådmanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.