Brønderslev

Busture til skoleelever

Skoleelever kan opleve et rigtigt landbrug i drift

Jane Koller overrakte klippekort til borgmester Mikael Klitgaard. Privatfoto

Jane Koller overrakte klippekort til borgmester Mikael Klitgaard. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Der var klippekort og rutebiler til kaffen på borgmesterkontoret i Brønderslev, da LandboNords kredsformand i kreds 4, Jane Koller, mødtes med borgmester Mikael Klitgaard.

Med sig havde Jane Koller et gavekort på ti busture, som kommunens skoler kan lægge billet ind på, når de skal ud at opleve et landbrug.

- Vi gør det primært for at vise, hvad vi laver ude på landet. Nu er Brønderslev Kommune jo en landbrugskommune, men på trods af det så er der rigtig mange børn som ikke ved, hvad der sker ude på landet og i produktionen på gårdene.

- Med bustransporterne håber vi at kunne åbne endnu mere op, så børnene kan se, hvordan dyrene trives, og hvilke fødevarer vi producerer, siger Jane Koller.

Borgmester Mikael Klitgaard er glad for gaven, og han glæder sig til at give den videre til skolebørnene. Han er selv fortaler for, at folkeskolen i større udstrækning åbner op for indtryk udefra.

- Jeg er imponeret og siger mange tak for et rigtig godt initiativ. Det er spændende, at man prøver at åbne op, så vi får et indtryk af et erhverv, som er vigtigt for hele Danmark.

- Der er mange, som ikke kender til hverdagen i landbruget. Derfor er det vigtigt, at alle vores unge mennesker får et indblik i, hvordan man producerer og får ting til at gro. Ikke kun i landbruget men også i alle andre erhverv, sagde Mikael Klitgaard.

Udover skolebørn i Brønderslev Kommune, så er der også flere andre skoler i Nordjylland, som i den kommende tid kan nyde godt af LandboNords initiativ.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.