Butikken klarer sig bedst i krisetid

Søren Sørensen har taget teten efter sin far og farfar med butikken P&P, som klarer sig bedst, når folk søger mod det nære i krisetid

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Sørensen traf en aktiv beslutning om at overtage P&P efter sin far - virksomheden var gået i arv fra Søren Sørensen farfar, og derfor var der mange følelser med i beslutningen for både Søren Sørensen og hans far.

- Hej-hej, hilser Søren Sørensen og smiler imødekommende til en kvindelig kunde, der passerer.

1. oktober har han i 23 år hilst venligt på alle, der er kommet ind gennem dørene til P&P på Vejgaard Torv.

- Jeg overtog forretningen efter min far, der havde overtaget den efter sin far, fortæller Søren Sørensen.

Der lå grundige overvejelser bag, da han som 26-årig sagde ja til at overtage familievirksomheden.

- Jeg tror, det var vigtigt for min far - for min mor var det ikke så vigtigt, fortæller Søren Sørensen, der følte, at det var det rigtige at gøre.

I dag har han selv en datter - men han drømmer ikke om, at hun fortsætter slægtens tradition.

- Det er blevet svært for de mindre erhvervsdrivende, påpeger Søren Sørensen, der undrer sig over, at politikerne ikke tager mere hensyn til, at de små virksomheder også skal have albuerum til at navigere i en verden, der bliver stadig mere global.

Den globale verden kender Søren Sørensen godt til. Og han har aktivt besluttet ikke at være en del af den, ved ikke at sende butikken på internettet med en webshop.

Globaliseringen har kostet dyrt for den lille virksomhed og ændret den fra det, den var, da hans far startede, til den butik, man ser i dag. I fordums tid var P&P en tekstilbutik, hvor man ikke kun kunne købe tøj, garn og produkter til håndarbejde. Der var også dyner, puder, håndklæder og alt andet mellem himmel og jord - og når der skulle købes ind, var det her, man kom.

Sådan er det stadig, selvom de ikke-rentable dele af forretningen er skåret væk. Kunderne holder ved og det er Søren Sørensen taknemmelig for.

Gennem det seneste årti har der været særdeles god gang i forretningen - det startede, da finanskrisen gjorde sit indtog, fortæller Søren Sørensen.

- Virksomheden klarer sig bedst, når der er krise, fortæller Søren Sørensen og peger på, at brug-og-smid-væk mentaliteten for mange blev taget op til revision, da finanskrisen greb om sig.

- Det betød, at folk pludselig begyndte at reparere på tøjet i stedet for at købe nyt, siger Søren Sørensen.

Det betød gode dage i den lille forretning, hvor håndarbejdet sættes i højsædet. Og det er vel at mærke ikke plastik-sygrej og strikkepinde fra Kina, man kan købe her, men blandt andet tyske kvalitetsprodukter, der holder længere, påpeger Søren Sørensen, der holder fast i, at det er vigtigt, at man kan stå inde for det, man sælger.

Ikke mindst fordi langt størstedelen af kunderne er folk, han har kendt hele sit arbejdsliv og måske endda møder på vejen til brugsen eller hos bageren i Vejgaard midte, hvor han selv bor sammen med sin datter på 12 år.

- Jeg kan aldrig bare tage 10 minutter om at smutte ned efter en liter mælk. Der er altid nogen, der gerne vil snakke. Og det skal der også være plads til, smiler Søren Sørensen, der dog på den anden side nyder de øjeblikke, hvor han kan koble helt fra og bare løbe sammen med de kammerater, han dyrker langdistance løb med - helt uden at skulle snakke butik.

- 1. januar skal jeg løbe mit halvmaraton nummer 50, smiler Søren Sørensen forventningsfuldt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst