Medicin

Varmen udfordrer regler om medicin i butikkerne

Lægemiddelstyrelsen har på grund af varmen besluttet ikke at kræve, at butikker skal sælge håndkøbsmedicin.

Man kan i den kommende tid opleve, at der ikke vil være det sædvanlige udvalg af håndkøbsmedicin i de danske butikker. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Ritzau Scanpix

Man kan i den kommende tid opleve, at der ikke vil være det sædvanlige udvalg af håndkøbsmedicin i de danske butikker. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Ritzau Scanpix

Sommervarmen gør det svært for de danske butikker at holde håndkøbsmedicinen nede på den temperatur, som anbefales.

Derfor vil Lægemiddelstyrelsen frem til 1. september ikke håndhæve de normale krav til butikkernes udvalg af håndkøbsmedicin.

- Et af kravene er, at hvis man har tilladelse til at sælge håndkøbsmedicin, skal man altid have et vist sortiment på hylderne.

- Men det krav vil lige nu ikke blive håndhævet, siger sektionschef Frank Bøgh Madsen fra Lægemiddelstyrelsen.

- Det hænger sammen med varmen, for der er en lang række krav til, hvordan medicinen skal opbevares, og mange oplever ikke at kunne holde temperaturerne nede, tilføjer han.

Fortsætter varmen som hidtil, kan perioden blive forlænget.

De lempede krav til sortimentet skyldes, at nogle butikker selv har henvendt sig til Lægemiddelstyrelsen og sagt, at de har svært ved at holde temperaturen nede.

Det oplyses ikke, hvilke supermarkedskæder og kiosker, der har henvendt sig.

Men Frank Bøgh Madsen fortæller, at der stadig er rigeligt med steder, man kan få hjælp, hvis man er forkølet eller har småsmerter.

Man bør dog ikke være bekymret for, om den håndkøbsmedicin, der står hjemme i medicinskabet, har taget skade i varmen, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Det anbefales dog, at medicin generelt opbevares i det køligste rum i hjemmet, medmindre andet er angivet på indlægssedlen.

Kulde kan nemlig også skade nogle former for medicin. Derfor bør man ikke lægge medicin i køleskabet, medmindre det bliver anvist.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst