Butikker forventer mange kunder til udsalg trods corona

Håndsprit, mundbind og afstand skal sikre sikker shopping i dagene efter jul, siger butikskæder.

Aalborg Storcenter genåbner <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Aalborg Storcenter genåbner Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Til trods for stigende smittetal forventer butikkerne mange handlende mandag og dagene efter, hvor januarudsalget for alvor bliver skudt i gang, og man kan bytte julegaver.

- Jeg tror, vi vil se en ganske almindelig travl byttedag kombineret med tilbud, siger Ditte Opstrup Andersen, der er kommunikationschef i Elgiganten, som har 40 butikker fordelt i landet.

Det erklærer Bog & Idé-kæden og Legekæden sig enig i.

- De første dage efter jul er altid store i detailhandlen. Mange kunder har fri mellem jul og nytår og vil ud og gøre et godt køb eller få byttet deres julegaver, siger Marianne Lyngby Pedersen, der er administrerende direktør i Bog & Idé-kæden og Legekæden, der tilsammen har 167 butikker.

Derfor forventer hun, at der vil være gang i salget af årskalendere, som er det største hit i bogkæden i januar.

I Elgiganten kan man bytte julegaver frem til 1. februar, mens varer købt i Bog & Idé eller hos Legekæden kan byttes indtil 365 dage efter købet.

- Så man behøver ikke skynde sig ned til os og få byttet julegaver, siger Marianne Lyngby Pedersen fra Bog & Idé og Legekæden, om personer, der kan være bekymrede for coronasmitte ved trængsel i butikkerne.

I 2020 var detailhandlen lukket det meste af december og under januarudsalget. Dermed er det første gang under coronapandemien, at butikkerne genåbner til januarudsalg.

Det eneste anderledes fra tidligere års januarudsalg er de efterhånden velkendte dyder med håndsprit, mundbind og afstand, lyder det fra butikkerne.

- Det har ikke føltes som meget anderledes, at der nu er endnu en omgang corona, der ruller ud over os, siger Ditte Opstrup Andersen fra Elgiganten.

- Nu har corona jo været her i et par år efterhånden, så det er hurtigt at justere om igen i forhold til de skiftende restriktioner, siger Ditte Opstrup Andersen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.