Butikker kan ikke stoppe videresalg af smuglervarer

Regler gør det svært at vurdere, hvornår en kunde har købt for mange cigaretter eller dåseøl

Det er begrænset, hvad grænsebutikkerne kan gøre for at forhindre, at kunderne sælger deres varer videre privat.Arkivfoto

Det er begrænset, hvad grænsebutikkerne kan gøre for at forhindre, at kunderne sælger deres varer videre privat.Arkivfoto

HELE LANDET: Grænsehandel er på ingen måde et ukendt fænomen i Danmark. Desværre er illegal grænsehandel også udbredt.

En af de butikskæder, der ligger ved den tyske grænse er Fleggaard. Her har man som andre grænsebutikker svært ved at sætte ind over for de kunder, der køber varer og efterfølgende sælger dem videre.

- Vi kan appellere til, at regler og love overholdes og har ingen interesse i at gøre andet. Vi leger hverken toldere eller politibetjente, men vejleder gerne, hvor vi kan, og netop derfor skilter vi med de vejledende toldregler, siger Mike Simonsen, administrerende direktør i Fleggaard Detail.

Svært med vejledende regler

SKAT har udsendt vejledende regler om, hvor store mængder alkohol og cigaretter kunder må transportere over grænsen til Danmark.

Men i øjeblikket er der ingen regler for, hvor store mængder butikkerne må sælge. I teorien kunne Fleggaard sælge 20 paller dåseøl og stadig overholde loven.

- Vejledende regler kan man jo have en holdning til. Jeg vil ikke gøre mig til dommer for, om de er for meget eller for lidt eller for ukonkrete. Det afhænger af, hvilke briller man ser med. Men et helt konkret udspil ville måske være nemmere at forholde sig til, siger Mike Simonsen.

- Ikke alle sælger videre

- Det er op til den enkelte butikschef at bruge sin sunde fornuft, hvis man får henvendelser om køb af flere paller drikkelse. Er de i tvivl, kan de altid ringer videre op i systemet. Det er jo ikke givet, at en kunde, der ønsker at købe en tre paller blandet sodavand, øl, cider og energidrik, gør noget forkert. Vi har mange kunder der køber ind til konfirmation og bryllup, siger den administrerende direktør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.