Butikker lover billigere smør efter nytår

Det bliver billigere at købe fedt og smør, når kalenderen viser januar 2013, forsikrer butikkerne.

Butikker lover billigere smør efter nytår

Når den sidste nytårsraket er skudt af, og kalenderen viser 2013 kan danskerne igen købe fedt og smør til en billigere penge. For sammen med det forgangne år vil den omdiskuterede fedtafgift ligeledes være historie.

Prisnedsættelsen vil blive synlig i kølediskene fra første dag i det nye år, garanterer både Dansk Supermarked og Coop over for Ritzau.

- Fra den første nettobutik åbner den første januar, bliver priserne sænket med præcis det, som fedtafgiften svarede til. Det betyder for eksempel, at en halv liter piskefløde bliver 2,39 kroner billigere, siger Mads Hvitved Grand, pressechef i Dansk Supermarked.

- Vi har vi jo på grund af, at der kommer nye afgifter og andre ændringer, en vis rutine i at justere priserne som følge af de her afgifter. Så vi har lavet regnestykket, og det sker fuldstændig pr. automatik fra 1. januar, tilføjer han.

Også hos Coop, der blandt andet driver butikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta, er man parat med nye prisskilte med billigere beløb.

- Det kan du tro. Reguleringerne kommer her fra om morgenen den 2. januar i alle vores kæder, men faktisk allerede i Fakta fra den 30. december. Så vi er helt klar til det, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Han forsikrer, at danskerne i Coops butikker også kan forvente en prisnedsættelse svarende fuldstændig til, hvad den i sin tid blev sat op med.

- Ja, men det der så kommer til at ske er jo, at staten så vælger at sætte en række reguleringer og afgifter på andre ting. Så hvor fedtafgiften på den ene side forsvinder, kommer der afgift på andre ting på den anden.

- Men i begge tilfælde taler vi om forholdet 1-1. Vi sætter de afgifter op, som vi skal, på øre, og vi sætter fedtafgiften ned, som vi skal, på øre, siger Jens Juul Nielsen.

Kritikere har tidligere frygtet, at afgiftsændringen ikke ville slå igennem på kassebonen i det nye år, og at dagligvarebutikkerne ville skumme fløden. Men det kommer altså efter sigende ikke til at ske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.