Aalborg

Butiksejer på trods i Kennedy Arkaden

Det er ikke nemt at blive selvstændig, hvis man er tidligere kriminel, udlænding og kun 23 år

Zaki El-Omar kom til Danmark fra Libanon som etårig og har sammen med sin far stået for indretningen af forretningen. Foto: Lars Pauli.

Zaki El-Omar kom til Danmark fra Libanon som etårig og har sammen med sin far stået for indretningen af forretningen. Foto: Lars Pauli.

AALBORG:Det har ikke været nemt for Zaki El-Omar at skaffe pengene til forretningen. Med et fremmed navn, en plettet straffeattest og placeringen af butikken i Kennedy Arkaden sagde bankerne nej på stribe. Og samtidig kan den 23-årige nyudklækkede butiksejer ikke få en kassekredit i banken. - Det er jo ikke nemt at drive forretning uden en kassekredit, men så må jeg finde en anden løsning, siger Zaki El-Omar. Han regner med, at det derfor bliver hans danske kæreste gennem fire år, der skal stå for kassekreditten og også være medejer. Streetwear og sko Det lyse lokale er moderne indrettet og ungdommelige rytmer strømmer kunderne i møde. Butikken hedder Streetfashion og ligger i den del af Kennedy Arkaden, der har store vinduer ud mod holdepladsen for metrobusser. Og da det især er unge mennesker, der går i streetwear, synes ejeren, det er en ideel placering. Det bekymrer ham ikke, at det ofte virker en anelse tomt i de andre butikker. - Der går jo masser af folk forbi hver dag, og hvis de ser noget, de kan lide, kommer de jo ind forbi, forklarer han. Faktisk er han så optimistisk, at han har sagt ja til et tilbud fra naboen, The Bear Mill, om at overtage en mindre del af deres forretning, hvor han planlægger at sælge sko. Butikken åbnede 3. marts, og indtil videre er han tilfreds med salget, også set i lyset af at han ikke er begyndt at annoncere endnu, men det kommer. Iværksætterstøtte Han har netop indgået en aftale med et stunthold på 30 personer om, at han sponsorer tøj til deres cykel- og udspringshows, og han er i gang med at få trykt nogle flyers. Indtil videre passer han selv butikken eller får en af sine venner til det, men når kæresten er fri af sit tidligere job, er det meningen, hun også skal stå i butikken. Zaki El-Omar var som 18-årig selvstændig i Frederikshavn. Her overtog han et pizzeria efter sine forældre, men det blev for hårdt med de lange arbejdstider og køreturen til og fra Aalborg. Efter en eksamen fra handelsskolen og et par andre jobs, så han pludselig det ledige lokale i Kennedy Arkaden, og så var ideen født. Med iværksætterstøtte fra kommunen og hjælp fra sine forældre lykkedes det. - Det er også godt for mig, at jeg har fået rettet op på mit liv, siger han. Han er tidligere straffet for vold og ønsker ikke samme skæbne for andre unge. - Jeg håber, at mit eksempel kan få flere unge til at holde sig fra kriminalitet og stoffer, og i stedet få noget positivt ud af deres liv, siger han.