Byder ind med liv og musik

Alive Festivalen startede stille og roligt fredag eftermiddag, hvor der blev taget hul på et par dage med musik og høj stemning

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tre gutter med udsigt til en weekend med masser af musik. Mikkel, Jake og Frederik er kommet fra Fjerritslev. En spontan beslutning, siger de.

Så snart fredagens regn havde regnet af, poppede de første spraglede telte op på den interimistiske festival-camp, som er dette års bedste overnatningstilbud til deltagerne på Alive festivalen i Thisted. Blandt de første på campen var Sofie Winther, Nanna Strøm og Camilla Brask, nu forhenværende elever på Morsø Gymnasium. O år er det deres første tur til Alive festival i Thisted, men forventningerne til arrangementet, som de har hørt om gennem venner - er store. De tre er primært kommet på grund af udsigten til masser af fed musik. Det her en en festival uden de helt store navne, men til gengæld er her en masse up-comming bands, som det bliver spændende at høre, fortæller de tre campister, mens de bakser med teltstænger og pløkke. De agter at holde ud til søndag på en festival, som har ry for at være både intim, og hyggelig og helt anderledes end de store af slagsen. Roskilde, for eksempel. Hven er så hovednavn. Pigernes svar falder prompte: Er der noget, spørger de og nævner navne som Alcoholic Faith Mission og Who Made Who som navne, det er værd at rejse efter. På den anden side af hækken, der deler festivalcampen er tre gutter fra Fjerritslev, Mikkel, Jake og Frederik, installeret under teltdugen. De er på festivalen som resultat af en spontan beslutning og fordi det er sjovt at være med, når der er lejlighed til at høre bands, som - måske - er blandt de store om ikke alt for lang tid. På forhånd er det solgt 300 billetter. Sidste år fandt 600 vej til festivalen og arrangørerne håber, at slå det tal i år.