Byen med de mange bankkup

Flugtbil er det bedste spor efter røveri i Brønderslev

Martin Frandsen
Røveri mod Nørresundby bank i BrønderslevFoto:Bente Poder
Brønderslev 15. november 2014 06:58

BRØNDERSLEV: Mens der på landsplan bliver færre og færre bankrøverier, så var torsdagens røveri mod Nørresundby Banks filial på Algade i Brønderslev det femte anslag mod en bank i Brønderslev alene i år.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.

Nordjyllands Politi ser ingen sammenhæng mellem de to bankrøverier og tre angreb på kontantautomater, der har fundet sted i Brønderslev i 2014, men har en teori om, hvorfor bankrøvere åbenbart har en forkærlighed for Brønderslev.

Gode flugtveje

Der er gode adgangs- og flugtveje til og fra Brønderslev fra alle fire verdenshjørner - byen ligger næsten midt i det hele.

- Som røver kan man hurtigt køre ud i St. Vildmose eller komme på motorvejen, hvor man kan forsvinde. For en røver tager det ikke meget mere end 15 minutter, før Limfjordstunnellen er passeret, siger politikommissær Jens Møller Søgaard.

Og åbenbart lader de kriminelle sig ikke afskrække af, at der er en politistation i byen. Eksempelvis var der betjente på arbejde torsdag aften med base blot 500 meter fra røveriet.

Brækkede bagdør op

Det var efter lukketid, klokken 18.02, at to røvere trængte ind ved at brække bagdøren op med et koben og overraskede og chokerede syv ansatte hos Nørresundby Bank.

Gerningsmændene var bevæbnet med økse og og skruetrækker, og uden at sige et ord brækkede de flere bokse op. Herunder en privat boks.

De forsvandt med værdier via bagindgangen og kørte derfra i en bil i ukendt retning.

Mulig flugtbil undersøges

Politiet mener dog at have fundet flugtbilen, som undersøges for tekniske spor til mindste detalje. Bilen er tidligere blevet stjålet fra Kirkegårdspladsen i Brønderslev.

Derimod har bankens videoovervågning ikke kunnet bibringe med meget nyt, da de to gerningsmand var omhyggeligt maskeret. Signalementet er også sparsomt. De bar mørkt tøj og er cirka 190 centimeter høje.

Politiet tager mod oplysninger på telefon 1-1-4.

De mange anslag

Nordeas afdeling i Brønderslev var 13. august udsat for røveri, da en mand bevæbnet med pistol truede sig til penge.

I april gik det ud over Nordjyske Bank i Brønderslev. Med en gummiged forsøgte tyve at stjæle pengeautomaten. Det lykkedes at læsse den på en lastbil, men politiet hindrede tyvene i at få gevinsten med sig.

Op til kupforsøget var der i samme tidsrum forsøg på at sprænge pengeautomater i Aabybro, Klokkerholm og Taars.

Også 12. februar var der forsøg på at stjæle penge fra en automat hos Sparekassen Vendsyssel i Brønderslev, men den blev sprængt i stykker. Endelig har der været endnu et mislykkes forsøg på tyveri fra en pengeautomat i byen i år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...