EMNER

”Byens bankdame” takker af

Sparekassen Farsøs afdelinger i Østrup og Vognsild lukker

Der var travlt i Spa­re­kas­sen Far­søs af­de­ling i Ø­strup i går. Han­ne Fred­berg går nem­lig på ef­ter­løn, og der­for var de sid­ste ek­spe­di­tions­dag.
 foto: micha­el byg­bal­le

Der var travlt i Spa­re­kas­sen Far­søs af­de­ling i Ø­strup i går. Han­ne Fred­berg går nem­lig på ef­ter­løn, og der­for var de sid­ste ek­spe­di­tions­dag. foto: micha­el byg­bal­le

ØSTRUP/VOGNSILD:Lokalsamfundet i Østrup og Vognsild blev i går lidt fattigere. Det var nemlig sidste ekspeditionsdag i Sparekassen Farsøs afdelinger i de to landsbyer - og dermed også sidste dag for byens bankdame Hanne Fredberg, der efter mange års tro tjeneste i Sparekassen går på efterløn. Og sammen med hende bliver Sparekassens afdelinger i Østrup og Vognsild også lukket i for sidste gang. 39 år i sparekassen blev det til for Hanne Fredberg. Siden starten af 1970’erne har hun haft fast base i de to landsbyer og de sidste ti år, har hun været ene om at passe afdelingerne i Østrup og Vognsild. Et job der har handlet om meget mere end renter og kontoudtog. - Det er jo helt specielt at være sådan et lille sted. Man bliver meget involveret i kundernes liv. I de små ting, på de personlige plan. Og man bruger meget tid på at snakke om alt muligt, siger Hanne Fredberg. - Jeg har jo lært kunderne at kende på en helt anden måde, end man gør i større afdelinger. Vi har delt både glæder og sorger, tilføjer hun. Vil holde kontakten Derfor var det naturligvis også en meget svær dag, da hun for sidste gang skulle stå bag disken som ”byens bankdame”. - Jeg kommer helt sikkert til at savne det. Jeg har jo lært mange at kende ud over det faglige, men jeg ser sådan på det, at noget godt slutter - og noget godt begynder, siger Hanne Fredberg der dog ikke vil slippe de to landsbyer helt. - Jeg bor i Aars, så der er jo ikke langt ind til f.eks. Østrup. Og jeg kommer nok til at gå en tur i byen engang i mellem for at se, om jeg ikke møder nogen jeg kender, siger hun. Men hun er nu ikke den eneste, der kommer til at savne livet i Østrup og Vognsild. - Ja, der har da været mange kunder, der har givet udtryk for, at de har det på samme måde, lyder det beskedent fra Hanne Fredberg. Ordentligt farvel Og der bliver da også mulighed for at sige ordentlig farvel til ”byens bankdame”. Fredag bliver der nemlig holdt reception i anledning af Hanne Fredbergs farvel til Sparekassen Farsø og til Østrup og Vognsild. Reception holdet i Østrup afdelingen fra klokken 15 til 16.30.