Byggesager hober sig op

Kombination af byggetravlhed og nye folk i Team Byg betyder længere sagsbehandlingstid for byggesager

Ekstraordinært mange byggesager kombineret med oplæring af nye medarbejdere i Team Byg er ifølge teamleder Hans Kiesby Holm årsagen til, at behandlingen af byggesager i Vesthimmerland i de kommende måneder må forventes at tage nogle flere uger end normalt. Genrefoto: Peter Broen

Ekstraordinært mange byggesager kombineret med oplæring af nye medarbejdere i Team Byg er ifølge teamleder Hans Kiesby Holm årsagen til, at behandlingen af byggesager i Vesthimmerland i de kommende måneder må forventes at tage nogle flere uger end normalt. Genrefoto: Peter Broen

Vesthimmerlændingene må i den kommende tid indstille sig på, at behandlingen af byggesager tager lidt længere tid, end man hos Vesthimmerlands Kommune egentlig selv synes er rimeligt.

Baggrunden er, at der i øjeblikket er ekstra tryk på byggesagsbehandlingen hos Team Byg i Teknisk Forvaltning, samtidig med at der er kommet en del nye byggesagsbehandlere med på holdet.

- Vi er fuldt bevidste om, at lige netop byggesager ikke kalder på ekstra tålmodighed og ventetid.

- Men det er nu engang sådan, at mange søger byggetilladelser her under corona-pandemien, og det falder så lokalt sammen med, at vi har sat et nyt hold af byggesagsbehandlere, hvoraf flere i øjeblikket er under oplæring.

- Det vælger vi nu åbent og ærligt at melde ud, samtidig med at vi appellerer til forståelse - og fælles indsats for at nedbringe den ekstra ventetid, siger Hans Kiesbye Holm, leder af Team Byg i Vesthimmerlands Kommune.

Kombinationen af hektisk byggeaktivitet og oplæringen af nye medarbejdere i teknisk forvaltning indebærer, at vesthimmerlændingene i de kommende måneder sandsynligvis må forudse en byggesagsbehandlingstid i intervallet 12-16 uger.

- Det er nogle uger mere, end vi i Team Byg stræber efter at kunne klare byggesagsbehandlingen på, når sagsbehandlingen er i fulde omdrejninger, og det ærgrer os selvfølgelig.

- Men til efteråret satser vi igen på at være tilbage på det normale niveau, varsler Hans Kiesbye Holm.

I mellemtiden kan vesthimmerlændingene selv aktivt gøre en indsats for, at behandlingen af deres byggesager ikke tager længere tid end allerhøjst nødvendigt.

Hvordan de præcis gør dét, informerer kommunen nærmere om på sin hjemmeside under fanebladet: https://vesthimmerland.dk/borger/bolig-byggeri-og-flytning/skal-du-bygge

- Jeg vil kraftigt appellere til, at man kigger godt på hjemmesiden inden selve byggeprojektet - og derefter bevarer sin tålmodighed, når man har ansøgt.

- Har man først modtaget en kvittering for byggeansøgningen, så er man havnet det rette sted og bliver håndteret i indsendte rækkefølge, siger Hans Kiesbye Holm.

I bestræbelserne på at komme tid bunds i de mange byggeansøgninger har han desuden som teamleder hyret en ekstra projektmedarbejder ind i Team Byg for at komme op i kadence i en tid med nyt mandskab og vækst i byggeriet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.