De sidste stenblokke lægges i Hanstholm

Havneudvidelsen ventes færdig til august, men indvielsen er udskudt et år med dronningebesøg og anløb af kongeskibet

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:De store maskiner er atter i gang ved havnebyggeriet i Hanstholm. Nu gælder det afslutningen af anlæggelsen af den store vestmole, der skal beskytte havnen, når de værste storme raser.

Byggeriet blev i efteråret - som planlagt - sat i bero for vinteren. Men nu er byggeriet genoptaget og forventes at vare ca. 3 måneder, før den 400 meter lange mole når sit endelig udseende.

- Vi har fået fjernet de beskyttende sten, vi lagde før vinteren. Nu genopbygger vi molen, som den skal se ud. Det gør vi ved at arbejde indad, siger projektchef Mogens Steen Pedersen fra Aarsleff A/S, og fortsætter:

- Vi bygger molen op ved bogstavelig talt at lægge nye lag af stadig større sten og blokke uden på kernen. Således at molen inderst består af små sten og yderst af de store blokke. Til slut pakkes helt konstruktionen så ind de støbte cubicpods, som skal sikre molen effektivt mod selv de allerhårdeste storme.

- Faktisk kan vi se, at de storme, der har været, om end de ikke var i den allerhøjeste kategori, ikke har flyttet nogen blokke overhovedet. Så konstruktionen holder, som vi har planlagt, og det skal den nok i mange år, lover projektchefen.

Højden på molen vil være 8,5 meter over havoverfladen yderst, og så vil højden falde ind mod den gamle ydermole til omkring fire meter.

Her skal de tre yderste sænkekasser og det gamle molehovede fjernes. Et arbejde, der også er i gang.

Havneudvidelsen, der har strakt sig over snart tre år, afsluttes helt i løbet af august. Der bliver ikke nogen særlig markering af overdragelsen af anlægsprojektet.

Den indvielsesfest, der skulle have været afholdt i forbindelse med Hendes Majesæt Dronningens besøg er på grund af coronakrisen udskudt til sensommeren 2021. Her har Dronning Margrethe og kongeskibet ”Dannebrog” allerede meldt sin ankomst. Datoen er endnu ikke fastsat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.