Frederikshavn

Sommerdage med masser af indhold

KRUDTTÅRNET: Der bliver masser af nyt liv ved Krudttårnet og i byen gennem 40 forhåbentligt varme sommerdage

Krudttårnet bliver sommerens fyrtårn med masser af aktivitetstilbud til unge og ældre. Her er en grupååe af aktørerne bag de 40 fede sommerdage samlet for an byens vartegn, Fra højre er det Per Thomsen og Jette Lyng fra foreningen 1717, Jan Michael Madsen Fonden Tordenskiold, Morten Nordheim Tordenskiolds Soldater Fladstrand, Preben Arvidsson Pugilist, og Karsten Andersen, Emilie Andersen og Caroline Kjær fra Krudttårnet.

Krudttårnet bliver sommerens fyrtårn med masser af aktivitetstilbud til unge og ældre. Her er en grupååe af aktørerne bag de 40 fede sommerdage samlet for an byens vartegn, Fra højre er det Per Thomsen og Jette Lyng fra foreningen 1717, Jan Michael Madsen Fonden Tordenskiold, Morten Nordheim Tordenskiolds Soldater Fladstrand, Preben Arvidsson Pugilist, og Karsten Andersen, Emilie Andersen og Caroline Kjær fra Krudttårnet.

I 22 år har Frederikshavns historie været det dynamiske omdrejningspunkt om den historiske festival Tordenskioldsdage, ved brug af fortællingen om byens maritime historie under Store Nordiske Krig.

Sådan bliver det også i år om end begrebet festivaldage, får en helt ny betydning.

For hvor vi tidligere har været mødt af op mod 50 events i afvekslende størrelser på blot tre dage i samme uge, så breder attraktionsværdien af Frederikshavns oprindelige historie sig ud over hele sommeren med start 1. juli og slutfløjt 9. august.

40 fede dage og aftener, som gerne skulle genlyde af fest, aktiviteter, musik og sang.

For ganske vist spænder pandemien ben for store festivalaktiviteter, men så er opgaven jo blot at tænke ud af boksen og bruge den platform, man råder over i et nyt set up.

Så i år er det Krudttårnet, der inviterer til sommerdage med hyggelig opstilling af siddemiljøer, suppleret af med aktiviteter for både store og små.

Der skal laves skydebane for børnene, hvor kanonerne kan affyres mod en fregat - og en skattejagt føjes til både dags- og aften programmet, naturligvis med læring og afsæt i tiden, hvor Tordenskiold spillede en helt afgørende rolle for forsvaret af søvejen mellem Fladstrand og Norge.

- Imodsætning til mange andre festivaler, udgør vores foreningers frivillige, jo langt hen af vejen selv indholdet, i vores normale festivalprogram og det er det, vi nu i stedet breder ud og indretter til aktiviteter hver eneste dag og aften fra 1. juli, siger Jan Michael Madsen fra Krudttårnet, som Fonden Tordenskiold driver.

Den indhegnede plads ved Krudttårnet vil ud over aktiviteter til børnene, selvfølgelig også byde på et tur rundt i Krudttårnet. Her skal man som eneste sted på pladsen hive tegnebogen frem. For det koster en beskeden entre på kr. 25.- at komme op i tårnet mens børn er gratis.

Der vil også blive opbygget en sceneopstilling til koncerter, der vil løbe af stabelen alle torsdage om aftenen. Det bliver siddende udendørs underholdning med gældende afstand og derfor er det muligt at gennemføre.

Opgaven er lagt i hænderne på Morten Nordheim og Jan Michael Madsen og løftet er, at vi får en spændende rundtur i Tordenskiolds historie og selvfølgelig i relation til Fladstrand og farvandet udenfor, Madsen & Nordheim - Letter Anker, hver torsdag, og koncerterne er gratis.

På disse koncertaftener vil pladsen i øvrigt også byde på både tørfisk andet godt, så man behøver hverken at gå tørstig eller sulten fra borde når koncerten er slut.

Ud over disse initiativer så skal solen hver eneste aften skydes ned. Det sker med kanonsalut - og i den forbindelse kan man også få sig en aftentur i Krudttårnet.

Onsdage og lørdage sommeren igennem, markeres 300 året for Tordenskiolds død i Gleidingen i Nordtyskland ved, at Livgarder og Tambourer marcherer fra Krudttårnet til Tordenskiolds statue på Fisketorvet, hvor der vil blive lavet en lille ceremoni og saluteret for den dansk-norske søhelt.

- Ud over det ret hektiske program gennem de 40 dage, arbejder vi også hårdt på at realisere et helt særligt clou hver aften fra den 17. juli i uge 29, til og med uge 30, siger Jan Michael Madsen, der dog først senere vil løfte sløret for hvad dette er. Vi har travlt og har i foråret skiftet plan for sommeren 2-3 gange, i takt med ændrede forudsætninger grundet covid-19.

- Alt hvad vi programsætter vil selvfølgelig blive afviklet under hensyn til sikkerhed og gældende retningslinier fra myndighederne.

- Men der er hårdt brug for at skabe gode grunde til at besøge Frederikshavn denne sommer, og des flere anledninger, eller oplevelser om man vil, der kan motivere borgere og gæster til en tur ind i vores by, des bedre.

- Med dette tiltag håber vi at Krudttårnet i stedet for at være et sted hvor sommeren blev aflyst, bliver et sted hvor der pludselig opstod noget helt nyt, understreger Jan Michael Madsen.

Mange står klar til sammen, men med rette afstand, at komme i gang med at gøre klar til Krudttårnets sommersæson, så den gamle Fladstrand-fæstning, kan blive en god oplevelse i Frederikshavn.

Sommerprogrammet vil om kort tid kunne læses på www.krudttaarnet.dk og det bliver løbende opdateret med nyheder og information om oplevelserne ved Krudttårnet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.