Svømmehal forbedres på flere fronter

FRITID: Brønderslev Svømmehal får både nyt ventilationsanlæg og ny dug på bunden - centerleder glæder sig til at kunne åbne igen

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brønderslev Svømmehal har fået nyt ventilationsanlæg - det er et stort monstrum, som blev hejst på plads med kran. Det vil give et bedre indeklima go en bedre udnyttelse af energiet. Foto: Martin Damgård Foto: Martin Damgård

Svømmehallen i Brønderslev bliver for tiden forbedret på flere fronter. Den har allerede fået skiftet sin dug i bunden, hvilket er en større operation, der kræver, at de 2,1 mio. liter vand i bassinet tømmes ud.

- Folien, som er den dug, der er nede i det store bassin og som man går på, var planlagt til at skulle skiftes ud i juli måned, hvor vi skulle have haft lukket for at tømme bassinet ud og fylde vand i det igen, så var klar igen til start i august. Men det startede de i stedet på 30. marts, fordi vi alligevel ikke måtte åbne, fortæller centerleder i Brønderslev Hallerne, Laila Mølholt.

Når hallen alligevel var lagt stille på grund af corona-kristen, kunne man lige så godt komme i gang.

- Vi var heldige, at vores leverandør havde folien i Danmark, og det var rigtigt godt, at vi kunne gøre det nu, fortæller Laila Mølholt.

Det er 18 år siden, at dugen sidst er blevet skiftet, og den ny skulle gerne kunne holde 15 år. Dugen kommer i baner.

- Det bliver svejset sammen, og dem, der har udført arbejdet, er uddannet på fabrikken i Spanien til at kunne svejste ordentligt. Striberne svejses ovenpå, så vi har nogle sorte banemarkører i bunden, fortæller Laila Mølholt.

Det arbejde er afsluttet, men der er ikke fyldt vand i bassinet endnu.

- Vi afventer at fylde vand på igen, for det koster en jetjager at varme det op, konstaterer Laila Mølholt.

Bedre indeklima

Næste skridt er nu, at svømmehallen skal have et nyt ventilationsanlæg. Det er noget, man længe har arbejdet på i hallen, og anlægget er netop ankommet til Brønderslev, og det er også en større omgang.

- Det skal stå over bag ved saunahytten, og så trækker vi store ventilationsrør på selve gavlen af svømmehallen, der venter mod øst ud mod hovedvejen, fortæller hun.

Det ny anlæg skal fordele luften bedre i svømmehallen.

- Vi kommer til at få et meget bedre indeklima og en bedre udnyttelse af den energi, vi putter i vandet, fortæller Laila Mølholt.

Med de to store renoveringsprojekter ser man i svømmehallen endnu mere frem til at kunne åbne igen, når det bliver muligt.

- Det bliver rigtigt spændende at åbne op igen. Jeg tror, det bliver rigtigt godt, når vi åbner, og vi glæder os til at få sat det i gang, fortæller Laila Mølholt.

Arbejdet med ventilationsanlægget var planlagt til at skulle foregå nu og kunne modsat det med dugen godt have ladet sig gøre, mens svømmehallen var åben.

- Men det er nemmere nu, hvor vi har lukket. Det ligner lidt en byggeplads derude, siger Laila Mølholt.

Sker ingenting

Brønderslev Svømmehal er en del af Brønderslev Hallerne, og de er noget mærkede af coronakrisen, som har medført, at hallernes aktiviteter ligger helt stille.

- Vi er en af dem, der har fået påbud om at blive lukket. Der er ingen foreninger, ingen møder, ingen mad, intet. Vi skulle have haft konfirmationer, konferencer, forårsmesse, kundearrangementer - alt er bare lukket, og vi har ingen indtægter, konstaterer Laila Mølholt.

Ti medarbejdere er sendt hjem med lønkompensation, og i hallen kigger man på andre muligheder for at søge kompensation efter de ordninger, der findes.

Brønderslev Hallerne er en erhvervsdrivende fond, som får støtte fra kommunen, men har også brug for at lave en god indtægt på sine aktiviteter. Hvor stort et tab, der bliver, er svært at regne ud - også fordi man ikke ved, hvornår der kan åbnes igen.

- Det kommer til at koste over en mio. Det kommer også an på, hvornår tilliden er til, at folk kommer og bruger os, mener Laila Mølholt.

Ventilationsanlægget finansieres med et lån til energibesparende tiltag fra Brønderslev Kommune.

Projektet med den nye bund er støttet af SE Vækstpulje med 100.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.