Turisme

To badesteder og en havn på Mors hejser Blå Flag i år

16 andre steder på øen holder kommunen også øje med badevandskvaliteten, siger teknik og miljø-direktør Arne Kirk

Blå Flag fra Friluftsrådet vajer i år tre steder på Mors, nemlig Østerstrand og Sillerslev Strand samt Sillerslev Havn. Promotionsfoto

Blå Flag fra Friluftsrådet vajer i år tre steder på Mors, nemlig Østerstrand og Sillerslev Strand samt Sillerslev Havn. Promotionsfoto

MORS:Mors er klar til badegæsterne, hedder det i en pressemeddelelse fra Morsø Kommune 29. maj. Sillerslev Strand er i år kommet med blandt de lokale steder, som har fået tildelt Blå Flag. Det gælder på øen også Sillerslev Havn og Østerstrand ved Nykøbing.

”Danskerne har udsigt til at holde ferie inden for landets grænser i år, og Mors er klar til at tage godt imod badegæster,” hedder det i pressemeddelelsen fra kommune.

Blå Flag, der er Friluftsrådets officielle havne- og badeflag, garanterer rent badevand samt adgang til basale faciliteter som toiletter og affaldsspande.

Arne Kirk, der er direktør i Morsø Kommune for teknik og miljø, er tilfreds med, at man har fået tildelt Blå Flag til de tre steder, man har søgt om:

- Vi er glade for at kunne hejse Blå Flag tre steder på Mors. Det er høje krav til denne standard, som er med til at garantere danskerne sikre havne og trygge badesteder med rent badevand ved de danske kyster og søer, siger han og tilføjer:

- Herudover holder vi øje med badevandsvandkvaliteten 16 andre steder på Mors, hvor man trygt kan bade. F.eks. er Sundby Strand et populært badested, som man roligt kan benytte sig af, men stedet opfylder i øjeblikket ikke kravene for at få et Blå Flag.

I år er Blå Flag blevet uddelt til 174 danske strande og 18 havne i Danmark. Flaget vil kunne ses fra tirsdag 2. juni på Mors.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.