Byfest kan have sat ny rekord: Gæsterne strømmede til

Håb om større overskud ved årets Kimbrerfest

Lasse Damsgaard
Kimbrerfesten er organiseret som en forening, der har til formål at rejse penge til idrætten og foreningslivet i Aars og omegn. Masser af gæster besøgte festpladsen. Foto: Kurt Bering
Kimbrerfesten 11. september 2018 09:25

AARS: Hvis man ellers kan bruge antallet af byfestgæster som en indikator på, hvor stort overskuddet bliver, ja, så kan Kimbrerfesten se frem til en solid bundlinje i regnskabet, når økonomien ovenpå byfesten i Aars engang er gjort endelig op.

- Når vi tæller sammen på antallet af gæster til festen, så ligger vi omkring en publikumsrekord, siger Karl Lausten, der er formand for Kimbrerfesten ovenpå nogle vellykkede byfestdage i Kimbrerbyen.

Det store telt på byfestpladsen trak ekstra mange til både fredag og lørdag i forhold til sidste år. Fredag var der 1500 i teltet og det er 400 mere end sidste år og nogenlunde samme billede tegner sig lørdag.

- Jeg vil godt understrege, at der ikke er overblik over økonomien endnu - de sidste regninger er ikke engang kommet ind. Men når man kigger på, at vi lavede et overskud på 100.000 kr. sidste år, så kan man godt tillade sig at håbe, at overskuddet bliver noget større i år med alle de ekstra mennesker gennem tælleapparaterne, siger Karl Lausten.

Han peger dog selv i samme forbindelse på, at der i år har været nogle engangudgifter, som kommer til at trække lidt den anden vej. F.eks. har byfesten valgt at investere i at få gravet et tykt strømkabel permanent ned i den nye byfestplads ved messecentret i Aars.

- Det er jo en engangsinvestering og en fremtidssikring af pladsen, siger Karl Lausten, der har lidt svært ved at hive hænderne helt op over hovedet og klappe ovenpå en ellers vellykket fest.

- En episode søndag eftermiddag, hvor en tilskuer kom til skade i forbindelse med faldskærmsudspring, skygger nemlig lidt for glæden. En tilskuer blev ramt af en faldskærmsudspringer, der blev slået ud af kurs og tilskueren måtte på skadestuen. Vi har ikke fået en status på, hvordan det er gået med den uheldige tilskuer, lød det mandag fra Karl Lausten.

Politiet og formanden for Nordjysk Faldskærmsklub, Søren Schmidt Due-Hansen, havde mandag eftermiddag heller ikke hørt mere om, hvordan det er gået manden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...