Byggematador tabte 50 mio. kr.

Jesper Skovsgaards forretningsmodel indebærer risici for flere tab, vurderer revisor

Det smadrede vindue i Kvægtorvet symboliserer meget godt det år, som Jesper Skovsgaard har oplevet. Hans virksomhed - Skovsgaard Group A/S - blev ramt hårdt af finanskrisen og kom ud af regnskabsåret 2008/2009 med et underskud på knap 53 millioner kroner før skat. Arkivfoto: Grete Dahl

Det smadrede vindue i Kvægtorvet symboliserer meget godt det år, som Jesper Skovsgaard har oplevet. Hans virksomhed - Skovsgaard Group A/S - blev ramt hårdt af finanskrisen og kom ud af regnskabsåret 2008/2009 med et underskud på knap 53 millioner kroner før skat. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:I marts 2010 bukkede Thorkild Kristensen Group A/S under og gik konkurs som følge af et katastrofalt underskud på sommerhusområdet.

Finanskrisen har heller ikke været blid ved en anden af Aalborgs kendte projektmagere inden for ejendomsudvikling.

Jesper Skovsgaard, indehaver af Skovsgaard Group A/S, kom nemlig ud af regnskabsåret 2008/2009 med et samlet underskud på knap 53 millioner kroner før skat.

- Jesper Skovsgaard er inden for en branche med utrolig vanskelige arbejdsvilkår i øjeblikket. Han beskæftiger sig primært med ejendomsudvikling, hvor markedet er gået i stå, og det er vanskeligt at skaffe finansiering til nye projekter, siger statsautoriseret revisor og partner i KPMG Aalborg, Niels David Nielsen.

Resultatet efter skat blev et underskud på 43,4 millioner kroner

Det Hvide Hus

Jesper Skovsgaard er kendt i offentligheden for sit tidligere medejerskab af damehåndboldklubben Aalborg DH, hvilket kostede ham en del millioner kroner.

Derudover ejer han gennem sine mange selskaber en del markante bygninger i Aalborg som Kvægtorvet og i øvrigt Thorkild Kristensens tidligere palæ på Vossvej i Hasseris, bedre kendt som Det Hvide Hus. Ejendomsporteføljen tæller også grunde i Århus og resten af Nordjylland.

Skovsgaard Group A/S har knap 24 millioner kroner i likvider, ligesom flere af datterselskaberne også fortsat ”er godt ved muffen”, konstaterer Niels David Nielsen.

- Dermed har Jesper Skovsgaard fortsat et vist råderum til at handle ud fra, således at han kan være medfinansierende på nogle af de projekter, som han forventer realiseret over de kommende år, siger Niels David Nielsen.

I ledelsesberetningen for det største datterselskab - 2E Ejendomme Group - står der netop, at ”projekter forventes realiseret over de kommende år med en tilfredsstillende indtjening til følge i takt med projektfinansieringen kan opnås.”

Indtil da vil moderselskabet stille likviditet til rådighed i det indeværende regnskabsårs budgetterede likviditetsbehov.

Schweiz koster kassen

Niels David Nielsen kan dog se nogle faremomenter, der i første omgang kan svække Jesper Skovsgaards evne til at medfinansiere ejendomsprojekter og i anden række endda påføre selskaberne yderligere milliontab.

- Jesper Skovsgaard har bygget sin forretningsmodel op på blandt andet pantebreve og lån i schweizerfranc, hvilket kan svække hans basisforretning, siger Niels David Nielsen.

Jesper Skovsgaards selskaber har haft ”urealiserede valutakurstab” for i alt 12 millioner kroner igennem sin belåning i schweizerfranc. Denne valuta steg fra 4,73 til 4,90 i regnskabsåret og den aktuelle kurs er 5,29.

Holder denne kurs indtil 30. september 2009, vil der være tale om et valutakurstab på yderligere knap 25 millioner kroner, såfremt belåningen i schweizerfranc er den samme som i det seneste regnskabsår.

- Dermed kan finansieringsudgifterne i indeværende regnskabsår igen vise sig meget dyre for Jesper Skovsgaards selskaber og dermed vanskeliggøre det, han er allerbedst til, siger Niels David Nielsen med henvisning til udvikling af ejendomsprojekter.

Jesper Skovsgaard har ikke ønsket at lade sig interviewe.

NORDJYSKE ville - udover at spørge ind til det økonomiske resultat og fremtidsudsigter samt kommentarer til Niels David Nielsens analyse af årsregnskaberne - også gerne have spurgt Jesper Skovsgaard om nogle investeringsejendomme, hvis værdi blev opjusteret fra 18,5 mio. kroner til 60,8 mio. kroner til trods for, at regnskabet afdækker en periode fra finanskrisens start og frem til 30. september 2008.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.