Kunst

Bygger kunstbro til Afrika

Glocal Art i Dronninglund åbner - der vises både afrikansk og dansk kunst

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Interesserede grupper kan få en rundvisning med forklaring på de udstillede billeder. Foto: Peter Broen

DRONNINGLUND:Lørdag åbner Glocal Art i Dronninglund, og det nye galleri satser på både moderne afrikansk og dansk kunst, ikke mindst fra det nordjyske.

Manden bag det nye tiltag er Frede Hansen, der ud over at være galleriejer har fuldtidsjob som underviser i dansk på AOFs ordskole i Hjallerup.

- Jeg tror jo på, at man sagtens kan få udvikling i udkantsdanmark, hvis man selv sætter noget i gang, lyder det fra initiativtageren, der starter galleriet som en del af projektet ”Oplevelsesbæltet Jyske Aas”, støttet af Realdania, hvor lokale aktører bl.a. vil formidle kultur, natur og geologi omkring højderyggen.

Håber at tiltrække turister

- Jeg er overbevist om, at jeg med mit initiativ kan tiltrække nogle turister. Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor mange, men det vil ske, mener Frede Hansen, der har bygget den gamle lade på Thorupvej 3 om for omkring en halv million kroner, så der nu kan vises kunst på 120 kvadratmeter.

- Det betyder også meget for os, at Dronninglund Kunstcenter er vores nabo, for med det er der skabt en kunstrute her i vores område, konstaterer galleriejeren.

Tre hovedudstillere

Ved åbningsudstillingen er der tre hovedkunstnere, de to af dem er lokale Gorm Spaabæk fra Dronninglund og Ninni Lodahl Gjessing fra Vesthimmerland.

Men ikke mindst sætter galleriet fokus på Joseph Ntensibe.

- Han er ubetinget blandt de dygtigste kunstnere i Uganda, og jeg vil udnævne ham til den allerbedste. Han er sikker i sit farvevalg og i sin streg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst