Byggeri af ny midtbyskole i gang i år

Hvis kommunen skal have lov at låne i år skal man starte byggeriet inden udgangen af året.

Den nye skole med plads til 1000 elever kommer til at gå tværs over Olfert Fischersvej, så den placeres på arealet ved Arena Nord og på Munkebakkeskolens areal.

Den nye skole med plads til 1000 elever kommer til at gå tværs over Olfert Fischersvej, så den placeres på arealet ved Arena Nord og på Munkebakkeskolens areal.

Den nye midtbyskole skal finansieres af lån, og formanden for Børne og Ungdomsudvalget Paul Rode Andersen oplyser, at aftalen med Finansministeriet om at kommunen må optage lånet indebærer, at byggeriet skal sættes i gang inden nytår. - Det indebærer enten, at spaden skal sættes i jorden eller at der skal være skrevet under på en konkret aftale med en entreprenør, forklarer han. Skolen kommer til at huse 1000 elever, som skal komme fra Munkebakkeskolen, Hånbækskolen og Ørnevejens Skole. De tre skoler lukkes, når den nye skole står klar. Over Olfert Fischersvej Flertallet på 17 byrådsmedlemmer, der står bag den nye skolestruktur består af SF, Venstre, De Konservative og løsgængeren Peter Laigaard, har samtidig besluttet præcist, hvor skolen skal placeres. Det bliver ikke som i tidligere planer på Frederikshavn Stadion. - Tanken er, at bygge henover Olfert Fischersvej, så man bruger et areal beliggende ved Munkebakkeskolen og træningsbanen ved Arena Nord, siger Paul Rode Andersen. I det forslag, som blev vedtaget på det ekstraordinære byrådsmøde mandag, har man besluttet at omdanne Hånbækskolen til et 10.klassescenter og de kommende elever fra det gamle Hånbækskoledistrikt, skal så gå på midtbyskolen. - Den del af skolestrukturen er ny, og skal derfor i høring i fire uger efter sommerferien, forklarer Paul Rode Andersen. Fladstrand vs. Abildgård? Skolestrukturforliget indebærer også, at Fladstrand Skole og Abildgårdskole skal lægges sammen. - Men om vi beholder Fladstrand Skole eller Abildgårdskolen er der ikke taget stilling til. Det skal vi nu i dialog med de to skoler om, siger han. Paul Rode Andersen ved ikke, hvornår fusionen sker. Det afhænger af, hvornår eleverne kan være på en skole, og den prognose kender han ikke for nuværende. Ankermedet fortsætter Til gengæld har flertallet nu afgjort, at Skagens børn kommer til at blive samlet på Ankermedets Skole og Hedeboskolen lukkes. - Vi regner med at det kan ske ret hurtigt måske allerede ved skoleåret 2012/2013, siger udvalgsformanden. Han betinger dog, at man skal undersøge om der rent faktisk er plads på Ankermedet Skole eller om der skal opstilles pavillon. - Det kan måske være en dårlig idé at presse noget igennem, men det skal vi drøfte med skoleledelserne i Skagen.