Aalborg

Byggeri af ny skole nedprioriteret

I budgetforlig er der taget penge fra nybyggeri af skole - borgmester hælder mere til en renovering, men V ville gerne have en ny skole klar i 2020

Venstre og partiets skolerådmand Tina French Nielsen havde et forslag med til budgetforhandlingerne om, at en ny skole skulle stå klar i 2020, men sådan gik det ikke.  Arkivfoto

Venstre og partiets skolerådmand Tina French Nielsen havde et forslag med til budgetforhandlingerne om, at en ny skole skulle stå klar i 2020, men sådan gik det ikke. Arkivfoto

AALBORG:I budgetforliget i Aalborg Kommune er der pillet 20 mio. kr. ud af finansieringen til en ny skole, så der nu resterer ti mio. kr. helt ude i overslagsåret 2019.

- Der er stadig afsat et mindre beløb til en ny skole på budgettet, man kunne ikke få en ny skole for 30 mio. kr., som der lå. Nu er der afsat 10 mio. kr., som er en markering af, at man kan arbejde videre med ideen, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Med hensyn til, om forligspartiernes prioritering er farvel til en ny skole, siger borgmesteren.

- Vi mangler jo ikke nye skoler i Aalborg, så derfor hælder jeg nok mest til en visionær renovering, men jeg synes, at man skal arbejde videre med ideen. Det kan også være, at der kommer et af de store nye udviklingsområder i spil, hvor man kunne placere en ny skole, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I budgetforliget for 2015 blev der afsat en halv mia. kr. til renovering af skolerne over fire år, hvor en mulighed også var at bygge en ny skole.

Skolerådmand Tina French Nielsen (V) er som bekendt ikke med i budgetforliget, men inden hun forlod forhandlingerne kom hun på Venstres vegne med et forslag til forligsforhandlingerne om, at en ny skole skulle stå klar i 2020.

Rådmanden havde selv finansiering med, så der ville være afsat 60 mio. kr., så byrådet sammen skulle finde resten af den samlede finansiering på omkring 200-250 mio. kr. frem mod 2020. Tina French Nielsen havde også forslag med til placering af en ny skole.

- Jeg havde skrevet Aalborg Øst i parentes. Jeg har også nævnt Stigsborg i Nørresundby, men jeg kan se, at det begynder at gå hurtigt derude. Et udviklingsområde er også Gug, Gistrup og Klarup, som det kunne give mening at kigge på.

Tina French Nielsen undrer sig over, at forligspartierne barberer beløbet til en ny skole ned med 20 mio. kr.

- Jeg kan bare sige, at jeg mener, at vi havde en aftale sidste år om en ny skole, siger Tina French Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.