Byggeri på den smarte måde

25 forskere, eksperter og håndværkere brugte deres ekspertise sammen for at skabe nye og smartere veje til at bygge en gipsvæg.

25 forskere, eksperter og håndværkere brugte deres ekspertise sammen for at skabe nye og smartere veje til at bygge en gipsvæg.

Byggebranchen er kendt for at være en kompleks størrelse.

Ofte er der mange faggrupper involverede i de enkelte byggesager, som skal arbejde sammen om at færdiggøre byggeriet til rette tid, kvalitet og budget.

Et 36 timer langt og skarpt fokus fra 25 forskere, eksperter og praktikere skulle forsøge at mindske kompleksiteten ved finde nye løsninger på for dansk byggeri.

Bag forsøget stod UCN, MT Højgaard og Saint-Gobain, hvor forventningerne var i top, da begivenheden løb af stablen.

- Det er første gang, at vi har valgt at holde en såkaldt hackathon, så vi var selvfølgelig meget spændte på at se, hvilke idéer og nye perspektiver der kunne komme ud af at samle tværfaglige teams med kompetencer inden for Social Science, BIM og LEAN.

- Formålet var at føre byggebranchen ud af sin normale kontekst og dermed forsøge at anskue processerne med helt nye briller for at se, om der er koncepter, prototyper eller idéer, der kan danne grundlag for senere udvikling af branchen, siger Peter Gade fra UCN, der var med til at understøtte det 36 timer lange forløb.

Temaet var derfor gipsplader, som er et produkt, der er interessant for mange faggrupper.

- Emnet er aktuelt, da gips er et komplekst område, hvor der involveres op til 18 faggrupper for at bygge en gipsvæg, fortæller Carsten Nielsen, som er direktør for MT Højgaard.

Gruppen, der løb med sejren, havde udviklet et koncept, som netop understøtter nye metoder til at opnå et tættere samarbejde mellem de mange involverede partere i byggebranchen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.