Byggerod udsætter australsk OL-indkvartering

Stoppede toiletter, utætte rør og ledninger, der stikker ud af væggene, giver problemer i OL-landsbyen.

OLY-2016-RIO-OLYMPIC VILLAGE-AUSTRALIA Foto: Scanpix/Yasuyoshi Chiba

OLY-2016-RIO-OLYMPIC VILLAGE-AUSTRALIA Foto: Scanpix/Yasuyoshi Chiba

Australiens OL-delegation nægtede søndag at flytte ind i den olympiske landsby, som skal huse deltagerne under legene i Rio.

Årsagen er, at indkvarteringen ikke er sikker.

- På grund af en række problemer i OL-landsbyen har jeg besluttet, at ingen på det australske hold flytter ind i den bygning, vi er blevet tildelt, siger delegationens leder, Kitty Chiller, ifølge Reuters.

Hun nævner problemer med gas, elektricitet og afløb i form af stoppede toiletter, utæt rørføring og elledninger, der stikker ud af væggen.

Nogle af lejlighederne i OL-landsbyen havde vand løbende ned ad væggene og en "stærk lugt af gas". Opgangene manglede belysning, og gulvene var beskidte, lyder det.

Den ankomne del af den australske OL-delegation er derfor flyttet på hotel.

OL-værterne har lovet at arbejde 24 timer i døgnet på at udbedre fejl og mangler, og Kitty Chiller regner med, at Australien kan indtage OL-lejlighederne onsdag.

Det var planen, at de første australske atleter skulle flytte ind 21. juli.

For Danmark er stabsledelsen ankommet til Rio.

Også Danmarks chef de mission, Morten Rodtwitt, har berettet om store problemer.

- Situationen er ikke optimal. Det er der ingen grund til at lægge skjul på. Det er mange fejl og mangler, og der udestår meget arbejde endnu, lød det fra Morten Rodtwitt, da han gjorde status for et par dage siden.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, det siger sig selv. Men jeg koncentrerer alle mine kræfter om, hvad jeg kan gøre for at rette op på det. Jeg og min vicechef de mission arbejder i døgndrift med hjælp fra vores assistenter.

- Og det er vigtigt at understrege, at det går fremad, og vi bliver mere og mere positive, men der ligger mange timers arbejde og meget lidt nattesøvn foran os, sagde Morten Rodtwitt ifølge Danmarks Idrætsforbund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.