Byggesag koster kommunen dyrt

En handicaptilbygning i Sæby har medført masser af ekstra udgifter - og der vil komme endnu flere regninger

Selma Dahl Hansen har Downs Syndrom, lider af epilepsi og har en hjertefejl. Forældrene, Karin og Kim Dahl Hansen, ønsker at passe Selma derhjemme, og derfor var en handicaptilbygning nødvendig. <i>Kim Dahl Hansen</i>

Selma Dahl Hansen har Downs Syndrom, lider af epilepsi og har en hjertefejl. Forældrene, Karin og Kim Dahl Hansen, ønsker at passe Selma derhjemme, og derfor var en handicaptilbygning nødvendig. Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Sagen om den handicappede Selma Dahl Hansen fra Sæby har foreløbig kostet Frederikshavn Kommune cirka en million kroner.

Det viser et byggeregnskab, som NORDJYSKE er i besiddelse af.
Hvis sagen var gået, som den skulle, ville ombygningen have kostet godt en halv million kroner inklusive moms. Hertil skal tillægges opførelsen af en handicaprampe.
Men sagen er som bekendt ikke gået som planlagt.
Resten af pengene er derfor gået til udbedringer og redegørelser fra uvildige konsulentfirmaer.
Der har aldrig været holdt byggemøder i det lange forløb, hvilket har medført, at der skete grelle fejl.
Derfor var håndværkerne til slut nødt til at lave dele af byggeriet helt om.
Desuden har der været forskellige opfattelser af, hvilke regninger, der skulle betales af hvem, og hvem der har ansvaret for hvad.

Uvildige konsulentfirmaer

Derfor har Frederikshavn Kommune også haft ekstra udgifter til uvildige konsulentfirmaer.

Det har dog vist sig, at der også var fejl i redegørelserne og kontrakterne, og derfor er forløbet blevet yderligere forhalet.
Sagen begyndte helt tilbage i 2010, og den er langtfra slut.
Meningen er, at Karin og Kim Dahl Hansen vil passe Selma derhjemme, og derfor er en handicaptilbygning nødvendig.
Selma-sagen skal i næste måned behandles i byrådet, og i den forbindelse har byrådsmedlem Jørgen Tousgaard (S) bedt om sagsindsigt i alle dokumenter, herunder de interne dokumenter.
- Til byrådsmødet skal alle kort på bordet i denne her sag. Derfor vil jeg for eksempel se interne mails, kontrakter og redegørelser, siger Jørgen Tousgaard, der mener, at sagen burde have været stoppet forlængst.

Menneskelige konsekvenser

- Familien Dahl Hansen har haft store menneskelige konsekvenser, og kommunen har haft store økonomiske udgifter. Og sagen er slet ikke slut endnu. Der mangler for eksempel stadig en regning fra et konsulentfirma, ligesom det ikke er utænkeligt, at familien anlægger sag mod Frederikshavn Kommune, siger Jørgen Tousgaard.

Herudover har en række medarbejdere i Frederikshavn Kommune brugt mange timer på sagen, hvilket - følge NORDJYSKEs oplysninger - har betydet, at der har været ventetid på udførelsen af andre opgaver i socialforvaltningen.
Hidtil har det kun været politikerne i kommunens sundhedsudvalg, der har behandlet sagen.
Men som nævnt skal den efterhånden lange historie om den otteårige Selma Dahl Hansen nu behandles i byrådet.
Formanden for socialudvalget, Peter Nielsen (K), er ikke i tvivl.
- Den her sag skulle have været stoppet for længe siden. Striden drejer sig reelt om 35.000 kroner, som Frederikshavn Kommune burde have betalt familien forlængst. I stedet skal kommunen nu punge ud med mange, mange tusinde kroner. Det er en skævvridning, og det er helt ude af proportioner, siger Peter Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden