Skal det gamle fyr skiftes ud? I morgen kan du igen søge om tilskud

Tirsdag kan man igen søge tilskud til energirenoverende tiltag, når Energistyrelsen genåbner Bygningspuljen.

Skulle man have lyst til at skifte det gamle oliefyr ud med en ny varmepumpe, kan man søge om tilskud fra staten til det. Energistyrelsens bygningspulje åbner nemlig igen tirsdag klokken 10.00. (Arkivfoto)

Skulle man have lyst til at skifte det gamle oliefyr ud med en ny varmepumpe, kan man søge om tilskud fra staten til det. Energistyrelsens bygningspulje åbner nemlig igen tirsdag klokken 10.00. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Skal man have skiftet sit gamle oliefyr ud med noget mere miljøvenligt, for eksempel en varmepumpe, er der igen håb om at få lidt håndøre med på vejen fra staten.

Energistyrelsen åbner nemlig på ny for ansøgninger til Bygningspuljen. Det sker tirsdag klokken 10.00, og noget tyder på, at man skal være hurtigt ude.

Styrelsen anbefaler i en pressemeddelelse borgere, der er interesserede, at de tager plads i det digitale venteværelse helt op til en time, inden runden formelt begynder.

I venteværelset får man tildelt et tilfældigt kønummer. Det er ikke inddelt efter, hvem der kommer ind først.

Når man har fået en plads i køen, kan man vælge at få en e-mail, når det er ens tur, så man ikke skal sidde med øjnene limet til computerskærmen.

Man skal dog huske at være vågen. Fra det bliver ens tur, har man kun 30 minutter til at logge ind på portalen, hvor man kan indsende sin ansøgning.

Skulle klokken slå 20.00 tirsdag aften, uden at der er nok ansøgninger, bliver systemet sat på pause. Det vil i det tilfælde genåbne onsdag morgen klokken 08.00.

Senest, styrelsen åbnede for ansøgninger, var i april.

Her gik der blot 13 timer, inden der var ansøgninger nok til at udmønte de 250 millioner, som der dengang kunne ansøges om.

Ifølge pressemeddelelsen fra styrelsen er det endnu ikke til at sige, hvor mange, der denne gang vil søge tilskud.

- Det er derfor også vanskeligt at spå om, hvorvidt ventetiden vil være lang. Men det vil være fornuftigt som ansøger at forberede sig på ventetid, skriver styrelsen.

Til gengæld kan der søges flere penge denne gang - ifølge Ekstra Bladet er der 675 millioner kroner at søge i runden, der altså starter tirsdag.

Tilskuddene, man kan søge fra Bygningspuljen, skal gå til forbedringer af boligen, der sparer energi.

Det kan være varmepumper til bedre isolering samt nye vinduer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.