Byråd: Ryanair er lufthavnens sag

Flertal har besluttet at modvirke social dumpning

Niels Brauer
Byrådsflertallet vil ikke blande sig i, hvilke selskaber lufthavnens ledelse indgår aftaler med. Arkivfoto: Torben Hansen
14. marts 2017 07:12 - Opdateret 14. marts 2017 12:49

AALBORG: Aftalen mellem Aalborg Lufthavn og lavprisselskabet Ryanair er en sag mellem lufthavnens ledelse og lavprisselskabet og dermed byrådet uvedkommende.

Det blev slået fast, da et stort flertal i byrådet i går nedstemte et forslag fra Enhedslisten, som gik på, at byrådet opfordrede kommunens repræsentanter i lufthavnens bestyrelse og repræsentantskab til at droppe aftalen, som betyder, at det irske lavprisselskab til oktober begynder at flyve mellem Aalborg og London-lufthavnen Stansted.

Samtidig ønskede Enhedslisten, at der fremover ikke indgås aftaler mellem lufthavnen og selskaber, der "systematisk undergraver løn- og arbejdsforhold inden for transportsektoren".

- Ryanair har som luftfartsselskab ført an med at undergrave løn- og arbejdsforhold inden for sektoren og presser andre selskaber til også at foretage sig ting, som ikke er særligt hensigtsmæssige, sagde EL’s gruppeformand Per Clausen.

Borgmester havde afvist ide

I lyset af, at et flertal i byrådet har besluttet at modvirke social dumpning og arbejde for ordentlige løn og arbejdsvilkår fandt han det besynderligt, at lufthavnen, som Aalborg Kommune er medejer af, laver aftaler med Ryanair.

Samtidig undrede han sig over, at borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) viceborgmester Daniel Nyboe-Andersen (R) på en og samme tid kan sige, at kommunens ansatte ikke må benytte selskabet i arbejdstiden.

- Det er lidt forvirrende, at vi på den ene side ikke vil have noget med Ryanair at gøre, men på den anden side må en virksomhed, vi selv ejer, godt lave aftaler med dem, sagde Per Clausen, der dog kun fik sit eget partis stemmer til forslaget.

Forinden havde Thomas Kastrup-Larsen afvist idéen om, at byrådet skulle begynde at fjernstyre lufthavnens ledelse, og samtidig lagde han vægt på, at Ryanair i forhold til lufthavnen ikke har fået bedre vilkår end andre selskaber.

- De får ikke del i indtægter fra parkering, salg af drikkevarer og andre ting, og samtidig sikrer aftalen, at det er overenskomstansat personale, der servicerer flyene i lighed med, hvad der gælder for andre selskaber, sagde borgmesteren, der endvidere påpegede, at lufthavnen er en fælles nordjysk virksomhed og ikke bare Aalborg Kommunes.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...