Byråd: Madpris skal holdes i ro

Byråd gav løfte til brugerne af kommunens madservice, en øget andel af økologi må ikke fordyre maden

Jesper Schouenborg
Modtagere af mad fra de kommunale køkkener fik et klokkeklart løfte af byrådet. Prisen på maden må ikke stige som følge af en øget andel af økologi i køkkenerne. Arkivfoto: Lars Pauli
Aalborg 14. november 2016 19:52

AALBORG: Plejehjemsbeboere og andre modtagere af mad fra kommunens madservice fik serveret et klokkeklart løfte af byrådet på mandagens møde.

Det skete under behandlingen af den nye bæredygtighedsstrategi 2016-2020, der primært kom til at handle om, hvorvidt et mål om 60 procent økologi vil udløse en prisstigning på maden. Det har ældre- og handicap rådmand Thomas Krarup (K) nemlig påpeget i NORDJYSKE Medier, hvor han har henvist til en beregning fra Aalborg Madservice, der viser, at hvis man realiserer målet om 60 procent økologi, så vil det udløse en årlig prisstigning på cirka 60 procent. Af samme årsag have Thomas Krarup stillet et forslag om, at modtagerne af maden skulle stemme om, hvor vidt de ønsker mere økologi. Da rådmanden havde meldt afbud til byrådsmødet, var der lidt usædvanligt nul stemmer for forslaget.

Ingen yderligere udgifter

Til gengæld nikkede alle 29 tilstedeværende politikere til, at "byrådet forudsætter, at omstillingen til 60 procent økologi ikke medfører yderligere udgifter for de borgere, som modtager mad fra Aalborg Kommunes madservice". I den formulering ligger, at ældre- og handicapforvaltningen skal få pengene til at passe, samtidig med, at man skal nå økologi-målet. Det kan ske via sammensætningen af portionerne, størrelserne på samme og fokus på at undgå madspild.

Forud for løftet gik en debat, hvor flere partier udtrykte bekymring for en prisstigning. Miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) pegede på, at status er, at man i øjeblikket har 50 procent økologi i kommunens madproduktion samlet set.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...