Byråd sagde både ja og nej til skifergas

Flertal i Frederikshavn Byråd sagde ja til at forproces, men opfordrer samtidig minister til at stoppe udvinding

Debatten om skifergas eller ej har raset. Her fra borgermødet på Frederikshavn Gymnasium.  Arkivfoto Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Debatten om skifergas eller ej har raset. Her fra borgermødet på Frederikshavn Gymnasium. Arkivfoto Bente Poder Bente Poder

FREDERIKSHAVN:- Vendelboer, danske venner: Rejs jer til kamp for den jord, som vi kender.

Sådan lød sangen fra en halv snes modstandere mod skifergas, der trodsede vintervejret og demonstrerede før mandagens byrådsmøde i Frederikshavn.

Demonstranterne måtte dog gå hjem med uforrettet sag.

Ja, men ....

Efter en lang debat og en timeout sagde byrådet mandag aften ja til første fase i arbejdet med at søge efter skifergas i undergrunden i Vendsyssel.

Kun SF, løsgængeren Jette Fabricius Toft og socialdemokraten Jørgen Tousgaard stemte imod første step, der betyder, at en ansøgning om landzonetilladelse sendes ud i partshøring.

Opfordring til ministeren

Samtidig besluttede et snævert flertal på 15 mod 14 at sende et brev til klima- og energiministeren med en opfordring til at genoverveje beslutningen om at udvinde gas i Vendsyssel.

For det første fordi flertallet mener, at grundvandet ikke bør udsættes for de risici, der er forbundet med en udvinding. For det andet fordi beslutningen om at udvinde skifergas ikke er i overensstemmelse med regeringens målsætning om et fossilfrit Danmark - eller for den sags skyld i overensstemmelse med den lokale målsætning om at gøre Frederikshavn til en grøn, bæredygtig og vedvarende energikommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.