Lokalpolitik

Byråd skal drøfte Lanternestøtte

Det samlede byråd skal tage stilling til skrivelse til Lanterne-gruppen i Løgstør

- Der er gået valgkamp i det her. Jeg arbejder altså for en løsning, siger borgmester Knud Kristensen. Arkivfoto

- Der er gået valgkamp i det her. Jeg arbejder altså for en løsning, siger borgmester Knud Kristensen. Arkivfoto

LØGSTØR:Når byrådet i Vesthimmerland torsdag 20. december holder årets sidste byrådsmøde, så kommer politikerne til at forholde sig til et udkast til en støtteerklæring til Lanternegruppen i Løgstør. Gruppen arbejder med et godt 60 mio. kr. dyrt projekt i Limfjordsbyen, som er udset til at samle idræt, kultur og sundhedsfacilitter i byen.

Den radikale Ninni Lodahl Gjessing, der er medlem af kommunens økonomiudvalg, efterlyser dog bedre kommunal opbakning til de frivillige, som arbejder med at realisere planerne. Og derfor havde hun på økonomiudvalgets mødet onsdag anmodet om, at der bliver lavet en skriftlig kommunal opbakning til Lanterneprojektet.
Initiativet til skrivelsen er taget efter både Ninni Lodahl Gjessing og andre fremtrædende byrådsmedlemmer fra øvrige partier skarpt har kritiseret de konservative - anført af borgmester Knud Kristensen - for at være fodslæbende, når det kommer til at bakke op omkring Lanterneprojektet.
Men efter økonomiudvalgsmødet bliver embedsmændene i kommunen nu sat til at strikke en støtte-skrivelse sammen - som så efterfølgende skal drøftes i økonomiudvalget og derefter havner på byrådsmødet 20. december.
Ninni Lodahl Gjessing havde på forhånd listet en række punkter op, som hun gerne vil have med i skrivelsen - blandt andet, at kommunen nu tilkendegiver, at projektet indstilles til realisering i forbindelse med at der opstår mulighed for anlægsinvesteringer via nye offentlige midler.
- Og på økonomiudvalgsmødet hørte jeg ikke nogen tale imod de ting, jeg har listet op. Så de kommer til at fremstå af skrivelse embedsmændene nu laver, siger hun.
Borgmester Knud Kristensen er træt af, at der bliver skudt på ham i denne sag.
- Der er gået valgkamp i det her. Jeg arbejder altså for en løsning, men vil omvendt ikke stikke Lanternegruppen blår i øjnene. For vi er økonomisk pressede i kommunen. Der er også mange andre ting, der trænger sig på - f.eks. omfartsveje i Løgstør og Aars, siger Knud Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.