Vesthimmerland

Byråd stemte om Lauritzens løn

Formandspost til Jens Lauritzen sendte byrådet ud i afstemning

Jens Lauritzen blev formand for Limfjordsrådet 1. januar 2014 - og kan nu få tabt  arbejdsfortjeneste fra Vesthimmerlands Kommune for sit formandsarbejde. Foto: Lars Pauli

Jens Lauritzen blev formand for Limfjordsrådet 1. januar 2014 - og kan nu få tabt arbejdsfortjeneste fra Vesthimmerlands Kommune for sit formandsarbejde. Foto: Lars Pauli

VESTHIMMERLAND:At Venstres byrådsmedlem Jens Lauritzen efter kommunalvalget kom til at sidde som formand for Limfjordsrådet, var den direkte årsag til, at byrådet på sit april-møde måtte ud i en afstemning om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste.

Jens Lauritzen blev 1. januar 2014 formand for Limfjordsrådet, der er et politisk forum bestående af byrådsmedlemmer fra 17 kommuner. Men formaliteterne i Vesthimmerlands Kommune har ikke været på plads, så kommunen kan betale ham tabt arbejdsfortjeneste.

Byrådet har manglet at nikke ja til nogle præciseringer.

Derfor lå der på byrådets bord et forslag om at udvide retningslinjerne, så der kunne komme styr på dén ting.

Sagen fik dog Jens Lauritzens kollega Morten Mejdahl til at sætte spørgsmålstegn ved, om der er afsat penge til det i kommunens budget.

Politikerlede

Det er der ikke. Og Morten Mejdahl advarede derfor mod at ”give lønforhøjelse med tilbagevirkende kraft” pr. 1. januar 2014.

- Jeg synes ikke, vi sådan skal sidde og bevilge ekstra penge til os selv, sagde Mejdahl, der pegede på risikoen for ”politikerlede”.

- Og det vil jeg gerne undgå, sagde han og foreslog derfor, at reglerne først træder i kraft ved næste byrådsperiodes start 1. januar 2018.

Morten Mejdahl fik støtte fra Doris Lauritzen (S) og Rasmus Vetter (S), mens Jens Lauritzen forsøgte at forklare sine byrådskolleger, at han altså er nødsaget til at købe en afløser til sin virksomhed i de timer, hvor han selv sidder i Limfjordsrådet.

Det fik den socialdemokratiske gruppeformand, Palle Jensen, til at sige, at det ud fra en rimelighedsbetragtning vel er i orden, at også byrådsmedlemmer får løn for det arbejde, de udfører.

Derefter røg sagen til afstemning, hvor Morten Mejdahl (V), Rasmus Vetter (S) og Doris Lauritzen (S) stemte imod ændringen.

Resten stemte for - dog bortset fra Jens Lauritzen og hans Venstre-kollega Inger Nielsen, der begge stemte blankt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.