Byråd vil inddrive borgerens gæld

Byrådet er så trætte af at vente på Skat, at de vil nu selv oprette stillinger for at forstærke opkrævning

Borgmester Henning G. Jensen (S) er ikke begejstret for Skats formåen, når det gælder inddrivelser af borgernes gæld til kommunen. Og nu tager kommunen selv affære. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Borgmester Henning G. Jensen (S) er ikke begejstret for Skats formåen, når det gælder inddrivelser af borgernes gæld til kommunen. Og nu tager kommunen selv affære. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Byrådet i Aalborg har mistet tålmodigheden med Skat, når det gælder inddrivelse af borgernes gæld til kommunen.

I magistratens budgetforslag har man derfor afsat penge til at oprette to stillinger i en forsøgsordning for at forstærke opkrævningsindsatsen.

Det er ikke ligefrem nogen hemmelighed, at kommunen ikke mener, at Skat har haft en heldig hånd med hensyn til at inddrive borgernes gæld til kommunen, efter at de overtog opgaven fra kommunerne 1. november 2005, hvilket borgmester Henning G. Jensen (S) har gjort opmærksom på i flere omgange.

Aalborg Kommunes samlede restancer udgjorde i slutningen af juli 201,8 mio. kr., hvor af 106,2 mio. kr. var videresendt til Skat til inddrivelse.

- Vi er ikke imponeret af den inddrivelsesindsats, det må snart gå op for Folketinget og dets medlemmer, at det er en skidt forretning at have et ineffektivt opkrævningssystem.

Borgernes gæld til kommunen kan nemlig snildt gøre gavn i kommunens økonomi, siger borgmesteren.

Nye metoder

Borgmesterens forvaltning har lavet et idekatalog med initiativer til, hvordan man kan få opkrævet nogle af de mange millioner, som borgerne skylder til kommunen.

Forvaltningen foreslår blandt andet, at man ændrer kommunens opkrævningspolitik, ”så forvaltningerne, når der foreligger restancer, fremover skal foretage træk i f.eks. kontanthjælp til betaling af løbende ydelser”.

En anden indsats er et bedre ajourført cpr-register, der ifølge embedsmændene skaber en forudsætning for et velfungerende offentligt system. Det betyder nemlig, at risikoen for socialt bedrageri mindskes.

I øvrigt vil man finde pengene til de to opkrævningsstillinger ved en øget renteindtægt af kassebeholdningen eller alternativt ved omrokering i forvaltningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk