Brønderslev

Byrådet viser sparevilje

Byrådet sparer 110.000 kroner på vederlag

Mikael Klitgaard får 880.966 kr. i årligt vederlag som borgmester. Foto: Kurt Bering

Mikael Klitgaard får 880.966 kr. i årligt vederlag som borgmester. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Brønderslev Byråd viser lidt sparevilje. Til formandshonorar og udvalgsvederlag bliver der tilsammen brugt 2,3 mio. kr.

Det er 110.000 kr. mindre end loven ellers giver mulighed for. Der udbetales sammenlagt 262,4 procent af borgmestervederlaget i formandshonorar og udvalgsvederlag, hvor loven tillader 275 procent.

Borgmester Mikael Klitgaard (V) får i vederlag 880.966 kroner.

Formændene for de seks stående udvalg får hver 195,570 kroner, svarende til 22,2 procent af borgmestervederlaget. Det er Karsten Frederiksen (K), formand for teknik- og miljøudvalget, Lone Birkmose Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget, Martin Bech (V), formand for social- og sundhedsudvalget, Eskild Sloth Andersen (S), formand for beskæftigelses- og undervisningsudvalget, Margit Chemnitz (V), formand for fritids- og kulturudvalget og Ole Jespersgaard (S), formand for ældreomsorgsudvalget. Som formand for børn og ungeudvalget får Arne M. Jensen 88.097 kr., svarende til 10 procent af borgmestrevederlaget.

Medlemmer af økonomiudvalget, teknik- og miljøudvalget, børne- og skoleudvalget, fritids- og kulturudvalget, ældreomsorgsudvalget, sundhedsudvalget samt beskæftigelses- og undervisningsudvalget får 26.428 kr., svarende til 3,3 procent af borgmestervederlaget. Endelig får medlemmer af børne- og ungeudvalget 26.428 kr., svarende til 7 procent af borgmestervederlaget.

Procentsatserne er de samme som for det nuværende byråd. esb

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.