Lokalpolitik

Byrådets status på de fire år

Radikal byrådskandidat spørger om der er demokratisk underskud i storkommunen

HJØRRING:Hjørring Byråd kigger tilbage på 4 års politisk organisering – udvalgsstrukturen, antal medlemmer, opgaver, honorarer etc – og lægger i et notat 3 mulige modeller frem for en politisk organisering i næste byrådsperiode.

Notatet er beskedent: Lidt rykken omkring på arbejdsopgaverne og flytten med stole. Kortene kan blandes så nye sammenhænge opstår, hvis erfaringerne tilsiger det. Og fint nok allerede nu at sende anbefalinger fra det siddende byråd til det kommende, og lade erfaringerne fra de 4 år komme på papir.

Næste skridt i byrådets erfaringsopsamling bør følge snarest, og er nok så vigtigt: Hvordan har vort forhold til borgerne været, og borgernes forhold til os? Er vi – demokratisk set – kommet ordentligt fra start i den nye storkommune? Er det ren brok, når nogle taler om demokratisk underskud, eller er der plads til forbedring?

Har vi – byrådet – af og til tromlet henover samtalepartnere i lokalsamfundene (bestyrelser, græsrødder) som kunne have kvalificeret vores afgørelse, hvis vi blot havde givet os tid og var gået i dialog? Har tilliden til SYSTEMET HJØRRING KOMMUNE lidt skade og har vi efterladt frustrerede grupper og enkeltpersoner? Betragter vi borgerne som en ressource og som samarbejdspartnere, eller er borgerne en forstyrrelse, som man skal undgå?

Og vigtigt: Har vi indrettet administration og embedsværk, så det er tilgængeligt og hensigtsmæssigt i forhold til borgerne.

En erfaringsopsamling til det kommende byråd omkring dette er måske mere nødvendigt, end en om antal udvalgsstole.

(Forkortet af red.)

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.