Byråds-ja til overfladevand i søer

Vand fra Brønderslevs midtby skal ledes til Hedelunds-anlægget

Hedelunds-søerne må ikke forurenes. Arkivfoto

Hedelunds-søerne må ikke forurenes. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Med en tilføjelse foranlediget af Hildo Rasmussen (S) er byrådet blevet enige om, at man godt vil være med til, at overfladevand bliver ledt ud i Hedelundssøerne.

Idéen er, at man kan forsinke afledningen af overfladevand fra befæstede arealer i Brønderslev midtby og på den måde måske undgå, at folk risikerer at få vand i kælderen som følge af, at kloakkerne ved ekstremt vejr har svært ved at klare opgaven.

- Jeg synes, vi skal vedtage det, men der står også, der ikke må ske forurening. Men hvem skal sørge for, at det ikke sker? Vi ved godt, at det vand, der er på vejoverflader, er forurenet. Hvem tager de prøver og holder øje? spurgte Hildo Rasmussen.

Også Karsten Frederiksen mente, at man skal holde øje med, at udstødning fra biler ikke lægger sig som en film på søerne.

Formand for miljø- og teknikudvalget, Mikael Klitgaard (V) kom Hildo Rasmussen i møde.

- Vi har spurgt ind til det i udvalget og fået at vide, at det kan undgås. Men jeg er enig med Hildo i, at vi skal skrive det til, og det er selvfølgelig Forsyningen, der skal stå for det, sagde han.

Jens Andersen (V), der også sidder bestyrelsen fori Forsyningen, indskød, at der i det endelige projekt vil indgå en beskrivelse af, hvordan der skal laves filtre med mere.

Alle var enige om, at det var ok at skrive Hildo Rasmussens ekstra passage ind i beslutningen, som lød:

- Inden tilladelse gives, forelægger der projekt, der beskriver hvem, der tager prøver og forhindrer forurening.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.