Byrådsflertal sagde ja til omstridt lokalplan

Kun enhedslisten og SF stemte imod lokalplan, der åbner op for 1000 nye boliger i Sofiendal Enge

En gruppe borgere forsøgte at påvirke byrådspolitikerne inden byrådsmødet. Her er det borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og formand for Skalborg Samråd, Kristian Andersen, der får en snak med borgerne. Foto: Henrik Louis

En gruppe borgere forsøgte at påvirke byrådspolitikerne inden byrådsmødet. Her er det borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og formand for Skalborg Samråd, Kristian Andersen, der får en snak med borgerne. Foto: Henrik Louis

AALBORG:Et byrådsflertal sagde mandag ja til en omstridt lokalplan, der åbner op for yderligere 1000 boliger i Sofiendal Enge.

En gruppe borgere forsøgte med et stort banner med teksten "Nej tak til endnu mere trafik", foran indgangen til byrådssalen at påvirke byrådspolitikerne inden mødet. Men kun SF og Enhedslisten stemte imod planen. Borgerne i området er specielt bekymrede for den forøgede trafik i området på et vejnet, der i forvejen er belastet, hvilket har resulteret i 61 indsigelser og en underskiftsindsamling på 468 underskrifter.

By og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) lagde ud med at betegne lokalplanen som visionær. Han erkendte dog også, at der er trafikale udfordringer i området, og at Letvadvej er meget trafikalt belastet. Politikernes løsning er bl.a. etablering af lyskryds ved Letvadvej, Sandtuevej og Sofiendalsvej.

V bakkede også op om lokalplanen men erkendte også, at der er "massive udfordringer" i forhold til trafik.

- Vi føler, at vi så vidt det kan lade sig gøre på det her stadie, har håndteret de udfordringer, der ligger, sagde John G. Nielsen (V)

Jens Toft-Nielsen (SF) var dog ikke enig.

- Der er lidt rigeligt med ting, der ikke hænger sammen, sagde Jens Toft-Nielsen.

Stor udstykning

  • Første etape af Sofiendal Enge blev allerede muliggjort med vedtagelsen af en lokalplan i maj sidste år for området ved Poul Anker Bechs Vej. Første etape udgør seks hektar og giver mulighed for opførsel af cirka 200 boliger.
  • Den nye lokalplan giver mulighed for at etablere 1000 boliger i området.
  • Området er som grundprincip disponeret i et nordligt og et sydligt bykvarter.
  • Det sydlige område skal vejbetjenes via en ny vej gennem et stykke fredsskov til Letvadvej, hvor der også etableres en lysregulering.
  • Desuden vil udvalget også have lyskryds ved Sandtuevej og Sofiendalsvej.
  • Det nordlige område vejbetjenes fra Poul Anker Bechs Vej.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.