Lokalpolitik

Byrådspolitiker stopper i utide

Efter blot fem år i lokalpolitik stopper Ejvind Lassen i det nye byråd for Rebild Kommune pr. 1. februar. Det sker efter eget ønske og årsagen er ifølge ham selv manglende tid til både at repræsentere borgerlisten Rebild Syd og på samme tid sammen med en kollega at opbygge virksomheden Grobund ApS op.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pen­sio­nist og tid­li­ge­re fly­me­ka­ni­ker John Hamiltorn, Nør­ag­er, over­ta­ger 1. februar den le­dige stol i Re­bild By­råd.AR­KIV­FO­TO

- Allerede her fra januar er vi blot et år efter vi blev etableret syv på lønningslisten inklusiv os to ejere. Det kræver kræfter at bygge en virksomhed op og derfor har jeg erkendt at det er nødvendigt at droppe lokalpolitik nu, forklarer Ejvind Lassen. Af samme grund anmoder han her i januar måned Rebild Byråd om tilladelse til at fratræde. Ved sidste valg opnåede han 69 personlige stemmer, og direkte adspurgt har han med sin beslutning ingen problemer overhovedet med at kigge sine vælgere direkte i øjnene. - For mig gælder det nemlig om at lægge sjæl i byrådsarbejdet og arbejde 100 procent for sagen Gjorde jeg ikke det grundet manglende tid ville jeg derimod have svært ved at se mine vælgere i øjnene, erklærer Ejvind Lassen. Han har længe overvejet situationen og traf i samråd med sin familie beslutningen omkring 1. december. Borgmester Poul larsen (K) og Anny Winther (V) er allerede orienterede. - Hun erklærede, at det var ærgerligt at jeg ønsker at fratræde, men alene min beslutning, tilføjer Ejvind Lassen. Flymekaniker afløser Ejvind Lassen bliver afløst i Rebild Byråd af tidligere flymekaniker John Hamiltorn, Nørager. - Jeg fik den noget overraskende besked lige før jul samt en masse papirer. Nu bruger jeg en del af julen til at sætte mig en lille smule ind i det politiske arbejde i Rebild Kommune, fortæller John Hamiltorn. Han har tidligere siddet i skolebestyrelsen for Sortebakkeskolen i Nørager og stod for et par år siden for at organisere en underskriftindsamling mod et planlagt biogasanlæg i udkanten af Nørager by. - Så helt uvidende om beslutningsprocesserne er jeg da ikke, pointerer John Hamiltorn, der som debutant er yderst spændt på de nye lokalpolitiske udfordringer i Rebild Kommune.