Cadel Evans har stærkere Tour-hjælp i år

Den forsvarende Tour de France-mester føler, at BMC-teamets nimandstrup er stærkere end sidste år.

Cadel Evans har stærkere Tour-hjælp i år

Opbakningen kommer ikke til at fejle noget, når Cadel Evans om halvanden uge begynder sit titelforsvar i verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France.

Australierens BMC-mandskab offentliggjorde tirsdag den trup på ni mand, som man sender af sted til det tre uger lange etapeløb.

Der er seks gengangere fra sidste år på holdet. Ud over holdkaptajnen er det George Hincapie, Marcus Burghardt, Amaël Moinard, Manuel Quinziato og Michael Schar.

De tre nye ryttere er Philippe Gilbert, Tejay Van Garderen og Steve Cummings, der afløser Brent Bookwalter, Steve Morabito og Ivan Santaromita.

Selv om verdensranglistens nummer ét sidste år, Gilbert, har sin force i endagsløbene, så ligner det stadig en forstærkning, når man lægger den unge og talentfulde van Garderen oven i byttehandlen.

Selv føler Cadel Evans da også, at han har et bedre støtteapparat til rådighed i år.

- Jeg ved, at jeg kan vinde, og det ligner meget det samme løb som sidste år. Men i år har vi et endnu stærkere hold, siger han i en pressemeddelelse.

For George Hincapie bliver der tale om et ganske særligt løb. Amerikaneren fylder 39 år dagen før, at dette års Tour begynder, og han har allerede annonceret, at karrieren slutter efter denne sæson.

Han deltager i Tour de France for 17. gang i år, og dermed er han alene om at have rekorden. Hidtil har han delt den med hollandske Joop Zoetemelk.

/ritzau/