Café Viking-dom glæder restaurationsbranchen

Dommen over den unge mand, der afpressede københavnsk værtshusejer, har stor signalværdi, mener branchen.

Café Viking-dom glæder restaurationsbranchen

Restaurationsbranchen jubler over tirsdagens afpresningsdom, der betyder otte måneder bag tremmer til en 19-årig mand, som har truet en værtshusejer på Nørrebro i København til at betale beskyttelsespenge.

Sagen fik stor medieomtale i sommer, fordi ejeren af værtshuset Café Viking, Jane Pedersen, nægtede at betale, men i stedet stod frem og fortalte om de mafiametoder, hun havde været udsat for.

- Jeg glæder mig over, at der er faldet dom i sagen. Det sender et vigtigt signal til andre om, at afpresning bliver straffet. Forhåbentlig kan det afholde andre fra at gøre det, siger Katia Østergaard, direktør for brancheorganisationen Horesta.

- Men jeg glæder mig især over, at det kan svare sig at stå frem, når man bliver udsat for afpresning.

Den 19-årige AAK, der er tidligere medlem af indvandrerbanden Brothas, er i Københavns Byret dømt for afpresning på Café Viking og forsøg på afpresning på værtshuset Café Heimdal, der også ligger på Nørrebro i København.

Hos Danmarks Restauranter og Caféer er direktør Kirsten Hauge ligeledes begejstret for byrettens dom.

- Det er utrolig vigtigt, at vi kommer den slags til livs. Det kan ikke være rigtigt, at folk skal være bange for at gå på arbejde, siger Kirsten Hauge.

Café Vikings ejer, Jane Pedersen, ser dog ikke dommen som en sejr:

- Jeg er ikke glad for at skulle sende et ungt menneske i fængsel. Det er ikke noget, der huer mig. Men det siger retssystemet jo, siger hun.

- Jeg havde hellere set noget som samfundstjeneste eller lignende. Jeg tror ikke, at det hjælper at sende ham i fængsel.

Den dømte, der hævder, at han ikke længere er bandemedlem, er desuden dømt for besiddelse af mindre mængder hash og en foldekniv. Han modtog dommen på stedet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.